Η Μισέλ Ομπάμα διοργάνωσε γιορτή Νεβρούζ στο Λευκό Οίκο




Μάρτιος 12, 2015.

Η πρώτη κυρία  των Ηνωμένων Πολιτειών, Μισέλ Ομπάμα,  διοργάνωσε εκδήλωση  στο Λευκό Οίκο για την γιορτή Νεβρούζ, στην Ουάσιγκτον, την Τετάρτη.


Η πρώτη κυρία φιλοξένησε την εκδήλωση στο «East Room» του Λευκού Οίκου  σηματοδοτώντας την αρχή της άνοιξης για πάνω από 300 εκατομμύρια ανθρώπων από διαφορετικές εθνότητες και θρησκευτικές κοινότητες σε ολόκληρη τη Μέσα Ανατολή, την Κεντρική και τη Νοτιοδυτική Ασία καθώς και την Ανατολική Ευρώπη.

Η Μισέλ Ομπάμα, είπε ότι ο Λευκός Οίκος, «αντικατοπτρίζει» την  ποικιλομορφία του πολιτισμού και των παραδόσεων, όπως είναι η γιορτή της άνοιξης Νεβρούζ.

«Πάνω από 3.000 χρόνια, οι οικογένειες και οι κοινότητες στη Μέση Ανατολή, στην Ασία, καθώς και σε όλον τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων, εδώ, στις Ηνωμένες Πολιτείες, γιορτάζουν αυτές τις επετείους που σηματοδοτούν την ανανέωση της γης, την άνοιξη-  ανανεώνουμε και εμείς τα αισθήματά μας, όπως η Άνοιξη», είπε.


Μετά την ομιλία της Πρώτης Κυρίας, μια ομάδα χορού που ονομάζεται «Δρόμος του Μεταξιού» ανέβηκε στη σκηνή και χόρεψε χορούς από όλον τον κόσμο, όπως γράφει η τουρκική Σαμπάχ.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr