Αναπτύσσονται οι εμπορικές συναλλαγές Σκοπίων- Ρωσίας




Μάρτιος 25, 2015.

Σκόπια.
 
Η Ρωσία παραμένει ένας από τους πιο σημαντικούς πολιτικούς και οικονομικούς εταίρους του νοτιοσλαβικού κράτους, αλλά ακόμη υπάρχει περιθώριο για βελτίωση της οικονομικής συνεργασίας. 


Οι εξαγωγές άρχισαν να αναπτύσσονται, αλλά όχι με τον επιθυμητό ρυθμό, όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ζόραν Σταβρέσκι, στην 10η  επέτειο του Σκοπιανό-Ρωσικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.

«Με 144 εκατομμύρια πελάτες, η ρωσική αγορά είναι μια μεγάλη πρόκληση για τις εταιρίες της χώρας μας. Πέρυσι το εμπόριο έφθασε τα € 138 εκατ. εκ των οποίων τα 32 εκατομμύρια ήταν εξαγωγές από την σκοπιανή πλευρά και 106 εκατ. οι εισαγωγές από τη Ρωσία.


Οι εξαγωγές των γεωργικών προϊόντων στη Ρωσία το περασμένο έτος ανήλθαν στα περίπου  15 εκατομμύρια, ενώ εξήχθησαν και άλλα αγαθά, ενώ από τη ρωσική πλευρά εισήχθη κυρίως πετρέλαιο, φυσικό αέριο, πρώτες ύλες και ημι-προϊόντα για τη βιομηχανία μετάλλων. Συγχρόνως, η αξία των ρωσικών επενδύσεων στην FYROM έφθασε τα 400 εκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με τον πρέσβη της Ρωσίας στα Σκόπια, Όλεγκ Νικολάεβιτς Στσέρμπακ, απόδειξη της άριστης συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών  είναι ο όγκος των ρωσικών επενδύσεων στην FYROM που αυξάνεται.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr