Τουρκικό προπαγανδιστικό (καπηλευτικό) βίντεο για το «Νεβρούζ»




Μάρτιος 22, 2015.βίντεο.

Το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο (YSK) αποφάσισε να περικόψει σημεία της κομματικής διαφήμισης του κυβερνώντος κόμματος στην Τουρκία, του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης- AKP,  που προσπαθούσε να καπηλευθεί την κουρδική γιορτή ‘Νεβρούζ’- κουρδικό νέο έτος, με σημεία αναφοράς στην τουρκική σημαία και στον τουρκικό εθνικό ύμνο.


Βάσει του τουρκικού νόμου 298 και του άρθρου 87 περί εθνικών συμβόλων δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν  για πολιτικές διαφημίσεις.

Ιδιαίτερα με βάση το άρθρο 58 του νόμου  298 «η προπαγάνδα και η πολιτική διαφήμιση με την τουρκική σημαία και τα θρησκευτικά σύμβολα απαγορεύεται  η χρησιμοποίησή τους».

Το κυβερνών κόμμα του πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου προσπάθησε να καπηλευθεί  τη μεγάλη γιορτή των Κούρδων, την πρωτοχρονιά τους, την 21η Μαρτίου, εμπλέκοντας τεχνηέντως την τουρκική σημαία και τον τουρκικό εθνικό ύμνο καθώς και την κοινή θρησκεία του Ισλάμ για να επιδείξει ομοιογένεια στην τουρκική επικράτεια.


Μπορείτε να δείτε το ‘επικό’  του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης – AKP, βίντεο εδώ


 
Hurriyet
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr