«Η Ελλάδα προσφέρει βίζα 72 ωρών σε Τούρκους για ενίσχυση του τουρισμού»






Απρίλιος  10, 2015.

Η Ελλάδα προσφέρει βίζες 72 ωρών σε Τούρκους επισκέπτες για την ενίσχυση του τουρισμού, γράφει η εφημερίδα «Μπουγκούν».


Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ πρότειναν τη θεώρηση 72 ωρών στα τελωνεία για τους Τούρκους πολίτες που πραγματοποιούν βραχυχρόνια ταξίδια στην Ελλάδα, προκειμένου να ενισχυθεί ο τουρισμός στη χώρα.

Δεκαοκτώ βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, έχουν ξεκινήσει ένα νομοσχέδιο στη Βουλή των Ελλήνων, που θα επιτρέπει  τους Τούρκους πολίτες να επισκέπτονται με θεώρηση 72 ωρών τη Θράκη, την Ανατολική Μακεδονία και τα νησιά του Αιγαίου.

Οι εν λόγω βουλευτές- συνεχίζει το δημοσίευμα- έχουν υποβάλει την πρότασή τους στο κοινοβούλιο, σημειώνοντας ότι οι θεωρήσεις, κατά την άφιξη,  για τους Τούρκους πολίτες θα αυξήσει σημαντικά τον αριθμό των τουριστών και τονίζουν ότι είναι μια αναγκαία κίνηση για την οικονομία των περιοχών αυτών.

Οι προτείνοντες επισημαίνουν  τη μακρά, δαπανηρή και κουραστική διαδικασία της αίτησης για θεώρηση που είναι αρνητική για την Ελλάδα και η πρότασή τους, όπως λένε,  μειώνει τα τέλη θεώρησης και τη γραφειοκρατία.

Σημειώνεται- γράφει η εφημερίδα- ότι και περιφερειάρχης της Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης, Γιώργος Παυλίδης, είχε προβεί σε ίδιο αίτημα πριν από λίγο καιρό.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr