Σκόπια: Εξοργισμένοι οι Αλβανοί με τους χαρακτηρισμούς «Ινδιάνοι» και «Σιπτάροι»




Απρίλιος 8, 2015.

Η νεολαία του  κινήματος ‘Besa’ έχουν εξοργισθεί με τις προσβολές  σε βάρος των Αλβανών, που τους αποκαλούν ως «Ινδιάνους» και ‘Σιπτάρους’, σύμφωνα με τα δημοσιευμένα αρχεία των υποκλοπών από το SDSM,  στις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις  τους, ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου των Σκοπίων, Τράικο Βελιανόσκι,  με την υπουργό  Εσωτερικών, Γκορντάνα Γιανκουλόφσκα.


«Εμείς – οι άλλοι Αλβανοί, εκτός από εκείνους του κόμματος DUI, δεν μπορούμε να ξεπεράσουμε τόσο εύκολα τις προσβολές κατά όλων των Αλβανών ως «Ινδιάνους», μια έκφραση που  δείχνει  η  ίδια το ρατσιστικό μίσος προς τους Αλβανούς, όπως υπήρχε κάποτε από τους Λευκούς στους ιθαγενείς λαούς της Αμερικής, που τους αποκαλούσαν ‘ινδιάνους’, από το Ινδοί».

Η νεολαία του αλβανικού κινήματος «Μπέσα» θεωρεί ότι προσβάλλεται βάναυσα όλος ο αλβανικός πληθυσμός με τους χαρακτηρισμούς αυτούς και ζητάει την παραίτηση του Βελιανόσκι και της Γιανκουλόφσκα και την πλήρη απόσυρσή τους από την πολιτική σκηνή της χώρας.

«Εάν δεν το κάνουν με τη θέλησή τους, θα το ζητήσουν όλοι οι Αλβανοί βουλευτές του Κοινοβουλίου μποϊκοτάροντας όλες τις συνεδριάσεις της Συνέλευσης. Ζητούμε, επίσης, από τους Αλβανούς υπουργούς της κυβέρνησης να ζητήσουν την απόλυση της υπουργού Εσωτερικών, Γκορντάνα Γιανγκουλόφσκα και να μποϊκοτάρουν και αυτοί μέχρι να παραιτηθεί.

Αν δεν το κάνουν, αυτό θα είναι απόδειξη ότι αποδέχονται τον ρατσισμό και το κρίμα θα κρέμεται πάνω από το κεφάλι τους», αναφέρει η νεολαία του κινήματος, σύμφωνα με το PlusInfo


--
Βίντεο με την νεολαία του κινήματος Besa, όπου στη σλαβική γλώσσα αναφέρονται στις προσβλητικές ονομασίες ‘Ιντιάντσι’ και ‘Σιπτάροι’ και ζητούν την παραίτηση του Βελιανόσκι και της Γιανκουλόφσκα.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr