Πούτιν: Η Ελλάδα δεν ζητάει χρήματα από τη Ρωσία




Απρίλιος 8, 2015.

Η Ελλάδα δεν είχε συνάντηση με τις ρωσικές αρχές για οικονομική βοήθεια. Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, μετά τις συνομιλίες με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, όπως σημειώνει η ρωσική Gazeta, επικαλούμενη το Ria Novosti.


«Η συνάντηση δεν έγινε για βοήθεια, αλλά για συνεργασία, συμπεριλαμβανομένου και του χρηματοπιστωτικού τομέα που συνδέεται σε συγκεκριμένα μεγάλα έργα», δήλωσε ο Πούτιν.

Η Ρωσία και η Ελλάδα εξετάζουν την υλοποίηση κοινών έργων, τα έσοδα των οποίων θα διατεθούν για την αποπληρωμή των ελληνικών δανείων.

«Συζητήσαμε τα θέματα συνεργασίας σε διάφορους τομείς της οικονομίας, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας εφαρμογής των σχεδίων μεγάλης κλίμακας στον τομέα της ενέργειας, καθώς και τα έργα μπορεί να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις που θα μας επιτρέψουν  να τα υλοποιήσουμε βάσει ορισμένων σχεδίων που μαζί έχουμε συζητήσεις σήμερα, αλλά και στην αντιμετώπιση των θεμάτων των πιστωτικών σχέσεων σε ένα ευρύτερο πλαίσιο, υπό το φως αυτών των έργων», δήλωσε ο πρόεδρος.

Ο πρόεδρος είπε επίσης ότι οι ρωσικές εταιρείες είναι έτοιμες να συμμετάσχουν σε διαγωνισμούς για την ιδιωτικοποίηση των ελληνικών επιχειρήσεων.

«Εάν η ελληνική πλευρά, η ελληνική κυβέρνηση, εφαρμόσει τη διαδικασία ιδιωτικοποίησης της οικονομίας της, είμαστε έτοιμοι να λάβουμε μέρος σε αυτήν και ελπίζω ότι οι ρωσικές εταιρείες δεν θα πρέπει να τεθούν σε κατάσταση χειρότερη από τους άλλους συμμετέχοντες σε αυτήν τη διαδικασία», δήλωσε ο Πούτιν.

Ο πρόεδρος είπε ότι οι ρωσικές εταιρείες ενδιαφέρονται για επενδύσεις σε έργα υποδομής: λιμάνια, αεροδρόμια, συστήματα αγωγών.

Νωρίτερα, ο Πούτιν είπε ότι ο αγωγός «Turkish Stream» θα μετατρέψει την Ελλάδα σε βασικό κέντρο διανομής ηλεκτρικής ενέργειας.

( Ο Έλληνας πρωθυπουργός διευκρίνισε ότι ο λεγόμενος 'turkish stream' είναι στο έδαφος της Τουρκίας, ενώ στην Ελλάδα όταν έρθει θα  ονομάζεται 'ελληνικός αγωγός',  όπως είπε χαρακτηριστικά)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr