Οι Εβραίοι της Αμερικής ανησυχούν για την αύξηση των μουσουλμάνων




Απρίλιος 3, 2015.

Την ανησυχία του εκφράζει παγκόσμιος εβραϊκός οργανισμός, βάσει μιας έρευνας του Pew Research Center, που προβλέπει την αύξηση των μουσουλμάνων στα προσεχή 20 χρόνια και τη μείωση των Εβραίων στην αμερικανική ήπειρο.


Η έκθεση κυκλοφόρησε την Πέμπτη, διαπίστωσε, επίσης, ότι περισσότεροι Αμερικανοί Εβραίοι εγκαταλείπουν τον Ιουδαϊσμό, σε αντίθεση με τους μη Εβραίους, που ενώνονται με τον εβραϊκό λαό.

 Το δημοσίευμα επικαλείται τη μελέτη «Το μέλλον των παγκόσμιων θρησκειών- Προβλέψεις αύξησης του πληθυσμού, 2010-20150»- [The Future of World Religions: Population Growth Projections, 2010-2050], η οποία επισημαίνει ότι οι Μουσουλμάνοι θα ξεπεράσουν τους Χριστιανούς κατά το τελευταίο τρίμηνο του 21ου αιώνα και θα καταστεί η μεγαλύτερη θρησκευτική ομάδα στον πλανήτη.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι μουσουλμάνοι  θα αποτελούν το 2,1 τοις εκατό του πληθυσμού το 2050 από το 0,9 τοις εκατό το 2010. 

Οι Εβραίοι θα πέσουν στο 1,4 τοις εκατό στον πληθυσμό των ΗΠΑ, από το 1,8 τοις εκατό που ήταν το 2010.

Η μελέτη του Pew, προσέφερε επίσης μια λεπτομερή ματιά στα μεγέθη των εθνικών εβραϊκών κοινοτήτων σε όλον τον κόσμο, και πόσο γρήγορα οι κοινότητες αυτές αναμένεται να συρρικνωθούν ή να αυξηθούν καθώς και τα ποσοστά της εβραϊκής γονιμότητας.

Μέχρι το 2050, το 51 τοις εκατό των Εβραίων αναμένεται να ζήσουν στη Μέση Ανατολή- σχεδόν όλοι στο Ισραήλ- και το 37 τοις εκατό στη Βόρεια Αμερική.

Επίσης, ο αριθμός των Εβραίων στην Ευρώπη αναμένεται να μειωθεί περισσότερο και μάλιστα απότομα και θα προτιμήσουν τη μετάβασή τους στο Ισραήλ.

Η μελέτη δείχνει μια σοβαρή αύξηση  των άθεων παγκοσμίως,  ενώ στην Αμερική οι άθεοι από το 16 τοις εκατό του πληθυσμού θα ανέλθουν στο 25 τοις εκατό μέχρι το 2050.


--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr