Τουρκία: …και τώρα διώξεις για ‘τρομοκρατική’ προπαγάνδα σε εφημερίδες




Απρίλιος 2, 2015.

Μετά την αποτυχία των ειδικών δυνάμεων να διασώσουν τον εισαγγελέα- όμηρο, από τους ακροαριστερούς τρομοκράτες, που πιθανόν ωθήθηκαν, από τη δράση τους,  να τον δολοφονήσουν, τώρα η τουρκική Εισαγγελία ξεκινά μια έρευνα, εναντίον τεσσάρων εφημερίδων για «τρομοκρατική προπαγάνδα» στα διαδικτυακά τους, κυρίως, μέσα, με τη δημοσίευση των φωτογραφιών του δολοφονηθέντος εισαγγελέα, κατά τη διάρκεια της ομηρίας του.
 
Συγκεκριμένα, η Εισαγγελία κατηγορεί τις εφημερίδες Hürriyet, Cumhuriyet, Posta και Bugün, για δημοσίευση της φωτογραφίας του Μεχμέτ Σελίμ Κίραζ, στην οποία ο τρομοκράτης έχει το πιστόλι στο κρόταφο του.

Η φωτογραφία η οποία ‘ανέβηκε’ στα κοινωνικά δίκτυα από τους ίδιους τους τρομοκράτες της αριστερής επαναστατικής ομάδας DHKP-C, συνοδεύονταν από τα αιτήματα των τρομοκρατών προς τις τουρκικές αρχές.

Η δημοσίευση, πιθανόν, των αιτημάτων  των μελών  της DHKP-C, εξόργισε περισσότερο τις τουρκικές αρχές, που την χαρακτήρισαν ως 'τρομοκρατική προπαγάνδα'.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr