«Η Τουρκία και η Ελλάδα να ενισχύσουν τις διμερείς σχέσεις»





Απρίλιος 9, 2015.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος συζήτησε τις προοπτικές ενίσχυσης των διμερών δεσμών, πέρα από την τηλεφωνική επαφή που είχε με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, την Πέμπτη, ανέφεραν (τουρκικές) διπλωματικές πηγές.


Ο Παυλόπουλος έκανε τηλεφωνική κλήση κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στα σύνορα της  Ίπσαλα- (Κυψέλης), στα σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία, με την ευκαιρία των εορτών του Πάσχα.

Σύμφωνα με πηγές- συνεχίζει το  τούρκικο δημοσίευμα- Ο Παυλόπουλος και ο Ερντογάν, συμφώνησαν ότι μια ώθηση στις εμπορικές και οικονομικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, θα ήταν επωφελείς για τους ανθρώπους και από τις δύο πλευρές των συνόρων.

Και οι δύο πρόεδροι συμφώνησαν, επίσης, να χειρισθούν όλα τα θέματα ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία, μέσω του διαλόγου και με τη βελτίωση της απαραίτητης υποδομής για μεταφορές.

Ο Παυλόπουλος εξέφρασε, επίσης, τα συλλυπητήριά του για το περιστατικό της επίθεσης στο λεωφορείο της ομάδας του τουρκικού ποδοσφαίρου, Φενερμπαχτσέ, το Σάββατο.

Ο Ερντογάν κάλεσε τον Έλληνα ομόλογό του να επισκεφθεί την Τουρκία και τον συνεχάρη με την ευκαιρία των εορτών του Πάσχα.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr