Σύμμαχοι της Ρωσίας υποστήριξαν την κατασκευή του «τουρκικού αγωγού»




Απρίλιος 9, 2015.

 Η Ελλάδα, η Σερβία, τα Σκόπια, η Ουγγαρία και η Τουρκία, επιβεβαίωσαν την προθυμία τους να συμμετάσχουν σε ένα νέο έργο της «Gazprom», στον «τουρκικό αγωγό». 


Αυτό γράφει η ρωσική ‘Kommersant’. Την  παραμονή της συνάντησης στη Βουδαπέστη οι υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας, της Σερβίας, των Σκοπίων, της Ουγγαρίας και της Τουρκίας, συζήτησαν τη συμμετοχή των χωρών στο έργο αυτό της ρωσικής εταιρείας φυσικού αερίου «Gazprom».

Τον Φεβρουάριο, κατά τις συνομιλίες με τον Ούγγρο πρωθυπουργό, Βίκτορ Όρμπαν, ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, αποκάλυψε τη διαδρομή του μελλοντικού έργου.

 Προβλέπεται ότι η ροή του φυσικού αερίου από τη Ρωσία θα γίνει υποθαλάσσια της Μαύρης Θάλασσας προς την Τουρκία, θα κατευθυνθεί στη συνέχεια από την Ελλάδα, στα Σκόπια, τη Σερβία, την Ουγγαρία, μέχρι τον κόμβο αερίου το Baumgarten της Αυστρίας.

Ο πρώτος αγωγός φυσικού αερίου «τουρκικός αγωγός» προγραμματίζεται για  το Δεκέμβριο του 2016. Το έργο έγινε εναλλακτικά του αγωγού φυσικού αερίου του «South Stream», κατά το οποίο η «Gazprom» αρνήθηκε το περασμένο Δεκέμβριο, λόγω της αντίστασης που προέβαλε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.


polit.ru

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr