Σε ιστορικά υψηλά η δημοτικότητα του Βλαντίμιρ Πούτιν




Απρίλιος 3, 2015.

Η εκλογική προτίμηση για τον Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν, έφθασε στα ιστορικά μέγιστα ποσοστά από το  2008, δηλαδή στο 76 τοις εκατό της αποδοχής  του από το εκλογικό σώμα.


Η δημοσκόπηση διεξήχθη από την εταιρεία δημοσκοπήσεων «Κοινή Γνώμη» (ФОМ).
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διεξήχθη στις 29 Μαρτίου, οι 76 % των ερωτηθέντων ήταν πρόθυμοι να ψηφίσουν υπέρ του Πούτιν, ενώ μία εβδομάδα νωρίτερα ήταν στο 75% και τον Ιανουάριο στο 70%.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των  κοινωνιολόγων, η εκλογική αξιολόγηση του Πούτιν, είναι ιστορικά στο ανώτερο όριο που παρουσιάστηκε  από το 2008, όταν ήταν έτοιμοι να ψηφίσουν  τον νυν πρόεδρο το 60 τοις εκατό των Ρώσων πολιτών.

Η εταιρεία δημοσκοπήσεων δημοσίευσε και τις προτιμήσεις και άλλων πολιτικών, οι οποίοι υστερούν κατά πολύ από τις προτιμήσεις του εκλογικού σώματος.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η δημοσκόπηση έγινε στις 28 και 29 Μαρτίου σε ένα δείγμα 3.000 ατόμων από όλη τη ρωσική επικράτεια.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή πρόεδρο της Κρατικής Δούμα και γραμματέα του κυβερνώντος κόμματος «Ενωμένη Ρωσία», Σεργκέι Νεβέροφ, τα στοιχεία της έρευνας δείχνουν ότι  η ρωσική κοινωνία είναι πολύ συνεκτική για τον ηγέτη της χώρας.

«Οι πολίτες μας κατανοούν ότι όσο ισχυρότερος είναι ο ηγέτης  από τις προτιμήσεις τους, τόση δύναμη αντλεί για να υπερασπισθεί τα συμφέροντα της εθνικής κυριαρχίας και της ακεραιότητας της χώρας», είπε ο Νεβέροφ στους δημοσιογράφους.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr