Ντμίτρι Πεσκόφ: Η Ελλάδα δεν έχει ζητήσει οικονομική βοήθεια από τη Ρωσία





Απρίλιος 3, 2015.

Μόσχα.

Η Ελλάδα δεν έχει ζητήσει οικονομική βοήθεια από τη Ρωσία, αλλά  αν αυτό  θα συζητηθεί είναι ένα θέμα της ελληνικής πλευράς, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ.


Υπενθύμισε ότι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας, θα επισκεφθεί τη Μόσχα στις 8 Απριλίου, όπως σημειώνει.

«Είμαι βέβαιος ότι  με τον έναν ή τον άλλο τρόπο θα συζητηθεί και η τρέχουσα οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα από διάφορες οπτικές γωνίες», είπε ο Πεσκόφ, απαντώντας σε ερώτημα δημοσιογράφου, για το περιεχόμενο των συζητήσεων Αλέξη Τσίπρα- Βλαντίμιρ Πούτιν και πρόσθεσε ότι το ερώτημα για μια πιθανή ρωσική βοήθεια προς την Ελλάδα πρέπει να απευθυνθεί στην ελληνική πλευρά.

Ο ίδιος τόνισε ότι δεν υπάρχει σχέδιο για οικονομική βοήθεια.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου δήλωσε ότι η Ρωσία και η Ελλάδα έχουν «μια πλούσια ιστορία διμερών σχέσεων. Δεν είναι μόνο η οικονομία, είναι οι ανθρωπιστικές σχέσεις και η πολιτιστική συνεργασία. Φυσικά, θα συζητηθούν οι σχέσεις μεταξύ της Μόσχας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μετά τις κυρώσεις προς την ΕΕ που θεσπίστηκαν από τη Ρωσία και η πολύ κρύα στάση της Αθήνας απέναντι στην πολιτική των κυρώσεων», είπε ο Πεσκόφ.

Στη συνάντηση θα συζητηθούν και άλλα τρέχοντα διεθνή ζητήματα, πρόσθεσε, σύμφωνα με πρακτορείο Tanjug.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr