Η Κύπρος τιμά την μνήμη της Γενοκτονίας των Αρμενίων με έκδοση κοινού γραμματοσήμου
Απρίλιος 3, 2015.

Στην ταυτόχρονη κυκλοφορία αναμνηστικού γραμματοσήμου προχώρησαν τα Ταχυδρομεία Κύπρου και Αρμενίας, σε μια κίνηση τιμής για τα θύματα της Αρμενικής Γενοκτονίας, προσδοκώντας παράλληλα να μεταφέρουν το κοινό μήνυμα των δύο χωρών για δικαίωση σε όλο τον κόσμο, γράφει η εφημερίδα ‘Αλήθεια’ της Κύπρου και συνεχίζει: 


 Το γραμματόσημο, που τίθεται από σήμερα σε κυκλοφορία στην Κύπρο και στην Αρμενία ταυτόχρονα, απεικονίζει το κτίριο του ορφανοτροφείου Μελκονιάν, στη Λευκωσία, που αποτελεί σημείο αναφοράς της αρμενικής κοινότητας της Κύπρου.

 Το πρωί πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στη Λευκωσία, για την παρουσίαση της κοινής έκδοσης του γραμματοσήμου, εγκαινιάζοντας παράλληλα και τις εκδηλώσεις μνήμης στην Κύπρο για τα 100 χρόνια από τη γενοκτονία των Αρμενίων από τους Τούρκους.

 Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε σε ξενοδοχείο της πρωτεύουσας, παρόντες ήταν ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων Μάριος Δημητριάδης, ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Γιαννάκης Ομήρου, καθώς και ο Πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης της Αρμενίας Galust Sahakyan, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κύπρο.

 Η πρωτοβουλία της έκδοσης ανήκει στα Κυπριακά Ταχυδρομεία και στον Αντιπρόσωπο της Θρησκευτικής Ομάδας των Αρμενίων στη Βουλή, Βαρτκές Μαχτεσιάν. 

Η κοινή έκδοση γραμματόσημου των Κυπριακών Ταχυδρομείων και των Ταχυδρομείων της Αρμενίας «θα μεταφέρει το μήνυμα της οφειλόμενης τιμής και της ανάμνησης προς τα θύματα της γενοκτονίας, σε όλο τον κόσμο, με την ελπίδα, η διεθνής κοινότητα να μην επιτρέψει ποτέ την επανάληψη τέτοιων αποτρόπαιων εγκλημάτων» ανέφερε ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων Μάριος Δημητριάδης, χαιρετίζοντας την εκδήλωση. 

Ο Υπουργός αναφέρθηκε στην αρμενική κοινότητα της Κύπρου, λέγοντας ότι αποτελούσε και αποτελεί ένα ζωντανό και δημιουργικό κομμάτι του λαού, ενώ διαβεβαίωσε τους παρευρισκόμενους για το διαρκές ενδιαφέρον της Κυβέρνησης στην επίλυση των προβλημάτων της αρμενικής κοινότητας.

 Απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης της Αρμενίας, είπε ότι οι διμερείς σχέσεις των δύο χωρών «έχουν παρόν και μέλλον» και εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι η συνεργασία Κύπρου και Αρμενίας μπορεί να επεκταθεί και σε άλλους τομείς, με την Κύπρο να συνεισφέρει σημαντικά ως μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας. 

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr