Ο ‘χαλίφης’ του ισλαμικού κράτους σοβαρά τραυματισμένος




Απρίλιος 21, 2015.

Ο αρχηγός της τρομοκρατικής ομάδας του ‘ισλαμικού κράτους’, Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, τραυματίστηκε σοβαρά σε μια αεροπορική επιδρομή στο δυτικό Ιράκ, ανέφερε πηγή στη βρετανική εφημερίδα «The Gurdian», που συνδέεται με την ομάδα του Ιράκ.


Σύμφωνα με την πηγή, ο Μπαγκντάντι, τραυματίστηκε σοβαρά από αεροπορική επίθεση του συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ το Μάρτιο.

Αρχικά, τα τραύματά του ήταν απειλητικά για τη ζωή του, αλλά στη συνέχεια άρχισε να ανακάμπει. Ωστόσο, ο Μπαγκντάντι δεν έχει λάβει εκ νέου τον καθημερινό έλεγχο της οργάνωσης.

Το περιστατικό  οδήγησε σε μια επείγουσα συνάντηση της ηγεσία της ομάδας, όπου όπως πιστεύεται ο Μπαγκντάντι θα πεθάνει, τελικά, για να εκλεγεί ο διάδοχός του.
Δύο αξιωματούχοι, ένας δυτικό διπλωμάτης και ένας σύμβουλος του Ιράκ, επιβεβαίωσαν ότι στις 18 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε επίθεση στη Νινευή, κοντά στα σύνορα με τη Συρία. 

Άλλα δημοσιεύματα με παρόμοια θέμα του περασμένου Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου δεν επιβεβαιώθηκαν.

«Ναι, αυτός (ο Μπαγκντάντι) τραυματίστηκε στο αλ Μπααγί, κοντά στο χωριό Ουμ αλ Ρος, στις 18 Μαρτίου, μαζί με μια ομάδα που ήταν μαζί του», επιβεβαίωσε ο Χισάμ αλ Χισάμι, σύμβουλος της κυβέρνησης του Ιράκ.

Νωρίτερα, έγινε σαφές ότι ο Μπαγκντάντι ξόδεψε αρκετό χρόνο στην πόλη Αλ Μπααγί, που βρίσκεται 200 χιλιόμετρα δυτικά της Μοσούλης.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr