Η Ρουμανία απέλασε επτά ισλαμιστές- ύποπτοι για τρομοκρατία




Το ισλαμικό κέντρο στο Βουκουρέστι

Απρίλιος 8, 2015.

Το Εφετείο του Βουκουρεστίου εξέδωσε απόφαση απέλασης από τη χώρα σε επτά αλλοδαπούς, συμπεριλαμβανομένου ενός πολίτη από την Τυνησία, για προώθηση στη χώρα ιδεών ριζοσπαστικού ισλαμισμού.


Η Ρουμανική Υπηρεσία Πληροφοριών (SRI) σε δημοσίευμά της, σημειώνει:

«Ως αποτέλεσμα  των πληροφοριών και των επιχειρησιακών δραστηριοτήτων, διαπιστώθηκε ότι οι αλλοδαποί πολίτες  ήταν μέλη ομάδων των οποίων η ιδεολογία πρόσκειται στην τρομοκρατική οργάνωση «ισλαμικό κράτος» και στην «Αλ Κάιντα». Είχαν εμπλακεί στη Ρουμανία σε προπαγάνδα υπέρ του ριζοσπαστικού Ισλάμ και στην πρόσληψη Ρουμάνων πολιτών, ώστε να λάβουν μέρος στις μάχες των ζωνών σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή», ανέφερε η υπηρεσία πληροφοριών.

Η ανακοίνωση προσθέτει ότι  η παρακολούθηση των αλλοδαπών άρχισε από το 2013 και οι πληροφορίες που απέκτησαν διασταυρώθηκαν από διαφορετικές πηγές πληροφόρησης. Οι απελαθέντες  απαγορεύεται να εισέλθουν στη Ρουμανία για ένα χρονικό διάστημα δέκα ετών.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr