Το Μαυροβούνιο αρνείται αποστολή όπλων στην Ουκρανία






Απρίλιος 11, 2015.

Ποντγκόριτσα.

Η κυβέρνηση του Μαυροβουνίου αρνήθηκε σήμερα (χθες) ως «ψευδείς, αβάσιμες και προκατειλημμένες» τις πληροφορίες της εφημερίδας «Dan» ότι το Μαυροβούνιο έχει στείλει όπλα στην Ουκρανία.


Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η κυβέρνηση του Μαυροβουνίου  με ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας, απέστειλε όπλα στο Ιράκ για την καταπολέμηση των τζιχαντιστών και στην πραγματικότητα, τα όπλα πήγαν στην Ουκρανία.

Πρόκειται για ορισμένο αριθμό πυρομαχικών από τα πλεονάσματα, τα οποία κρίθηκαν ότι δεν είναι απαραίτητα για τη λειτουργία του στρατού του Μαυροβουνίου, όπως έκαναν  και μια σειρά χώρες της περιοχής.

Η ανακοίνωση έλεγε ότι η μεταφορά αυτή του οπλισμού έγινε από το αεροδρόμιο Golubovci,  σε συνεργασία με την πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ποντγκόριτσα.

«Οι ισχυρισμοί που δημοσιεύθηκαν από την καθημερινή εφημερίδα «Νταν» ότι τα όπλα κατέληξαν στην Ουκρανία, ενώ στα κιβώτια αναγράφονταν ως προορισμός η Βαγδάτη, στερείται οποιαδήποτε  βάσης και αντιπροσωπεύουν πηγές παραπληροφόρησης μέσα από τον πολιτικό χώρο του Μαυροβουνίου», αναφέρει το δημοσίευμα.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr