Τούρκοι και Γερμανός συνελήφθησαν πηγαίνοντας για τζιχάντ στη Συρία






Απρίλιος 5, 2015.

Είκοσι άνθρωποι, ένας από αυτούς Γερμανός πολίτης,  συνελήφθησαν από τον τουρκικό στρατό,  το Σάββατο στη νότια επαρχία Κίλις, καθώς προσπαθούσαν να διασχίσουν τα σύνορα με τη Συρία για να ενταχθούν στο αυτοαποκαλούμενο ‘ισλαμικό κράτος’.


Σύμφωνα με το δημοσίευμα του τουρκικού Γενικού Επιτελείου, οι συλληφθέντες ταξίδευαν με ένα μίνι λεωφορείο προς τα σύνορα της Συρίας όταν τους σταμάτησαν έξω από την πόλη Κίλις.

Ο τουρκικός στρατός διεξάγει έρευνες για την προώθησή τους, αναφέρει η δήλωση.

Δεν είναι γνωστός ο αριθμός των Τούρκων που έχουν στρατευτεί με τους τρομοκράτες του ισλαμικού κράτους, το οποίο προσελκύει μαχητές με εκκλήσεις που κάνει τόσο στην Τουρκία, όσο και σε άλλες χώρες όπου υπάρχει ισλαμικό στοιχείο.

Το τούρκικο δημοσίευμα  της εφημερίδας ‘ Σαμπάχ’, δικαιολογεί την παρουσία ξένων από την Ευρώπη στο ισλαμικό κράτος, σημειώνοντας ότι «ειδικοί πιστεύουν ότι η ροή αυτή οφείλεται στην ξενοφοβία και την άνοδο των ακροδεξιών κινημάτων στην Ευρώπη».

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr