Η Γαλλία αυξάνει την στρατιωτική παρουσία της στο Κουρδιστάν






Η κουρδική αντιπροσωπεία με τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ



Απρίλιος 5, 2015.

Αρμπίλ- ιρακινό Κουρδιστάν.

Ο ανώτατος αξιωματικός του στρατού των Πεσμεργκά, Αζίζ Ουάισι, μέλος της κουρδικής αντιπροσωπείας που επισκέπτεται το Παρίσι, ζήτησε από τη γαλλική κυβέρνηση να παράσχει βαρύ οπλισμό στον κουρδικό στρατό.


Ο Ουάισι σε συνέντευξή του την Κυριακή, δήλωσε ότι ζήτησε από τη Γαλλία, να προσφέρει πιο σύγχρονο και προηγμένο οπλισμό στις κουρδικές δυνάμεις Πεσμεργκά για να βοηθηθούν στον αγώνα τους κατά του Ισλαμικού κράτους.

Πρόσθεσε ακόμη ότι ο Γάλλος υπουργός Άμυνας, Jean-Yves Le Drian, αναμένεται να επισκεφθεί  την πρωτεύουσα της περιφέρειας του Κουρδιστάν, Αρμπίλ, σύντομα, ώστε να αναπτυχθούν περαιτέρω οι σχέσεις με την κουρδική κυβέρνηση.

«Η υποδοχή που έλαβε η αντιπροσωπεία των Πεσμεργκά, στο Μέγαρο των Ηλυσίων, ήταν ιστορική και έδειξε τις ισχυρές σχέσεις μεταξύ της Γαλλίας και της περιφέρειας του Κουρδιστάν», δήλωσε ο Ουάισι.

Στις συναντήσεις με τους Γάλλους αξιωματούχους, τους ζητήσαμε να οπλίσουν τους πεσμεργκά με βαριά, σύγχρονα όπλα, επειδή ο αγώνας που δίνουμε με το ισλαμικό κράτος είναι για λογαριασμό ολόκληρου του κόσμου», πρόσθεσε ο Ουάισι.

Ο διοικητής των Πεσμεργκά αποκάλυψε ότι η γαλλική κυβέρνηση ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα για μεγαλύτερη παρουσία  Γάλλων στρατιωτικών συμβούλων.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr