Οι τουρκικές αρχές αρνήθηκαν την είσοδο στη χώρα σε Γερμανό δημοσιογράφο




Απρίλιος 6, 2015.

Απρίλιος 6, 2015.

Οι τουρκικές αρχές δεν επέτρεψαν τον φωτορεπόρτερ του γερμανικού Der Spiegel να εισέλθει στη χώρα και τον έστειλαν πίσω στη Γερμανία με τη δικαιολογία ότι ήταν  ισλαμιστής τρομοκράτης, παρά το γεγονός ότι η γερμανική πρεσβεία επιβεβαίωσε την ιδιότητά του, γράφει η Bugün.




Πέρυσι, το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel απέσυρε από την Τουρκία τον ανταποκριτή του, τον Hasnain Kazim,  αφού είχε λάβει χιλιάδες τηλεφωνήματα με απειλές για τη ζωή του, από την κάλυψη των γεγονότων στο ορυχείο της Soma, τώρα οι τουρκικές αρχές δεν επέτρεψαν την είσοδο στον δημοσιογράφο Andy Spyra και τον εκδίωξαν από τη χώρα με την αιτιολογία ότι ήταν τζιχαντιστής.

Σε μία αναφορά του στο Der Spiegel ο Spyra εξηγεί λεπτομερώς την εμπειρία του, όταν έφθασε στις 28 Μαρτίου  στην Τουρκία για ένα ρεπορτάζ.

Τραβήχτηκε στην άκρη από τις αρχές κατά τον έλεγχο των διαβατηρίων, ερευνήθηκαν τα υπάρχοντά του και τέθηκε υπό κράτηση. Οι ισχυρισμοί του ότι ήταν δημοσιογράφος, καθώς και μια διαμαρτυρία που κατέθεσε στη γερμανική πρεσβεία, δεν κατάφερε να πείσει τους Τούρκους αξιωματούχους.

Ο ίδιος δήλωσε ότι είχε επισκεφθεί την Τουρκία αρκετές φορές στο παρελθόν για να καλύψει ρεπορτάζ, αλλά τώρα, ήταν η πρώτη φορά  που φυλακίστηκε και απελάθηκε από τους Τούρκους αξιωματούχους.

Το γερμανικό περιοδικό έχει επικρίνει έντονα την Τουρκία, το τελευταίο διάστημα, με σχόλια καθόλου κολακευτικά.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr