Διαμαρτυρία δεκάδων χιλιάδων Αιθιόπων κατά του ισλαμικού κράτους






Απρίλιος 22, 2015.

Δεκάδες χιλιάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν την Τετάρτη στην Αντίς Αμπέμπα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας ενάντια στη βία των εξτρεμιστών του Ισλαμικού κράτους, το οποίο είναι υπεύθυνο για  την πρόσφατη εκτέλεση 28 Αιθιόπων Χριστιανών.


Οι διαδηλωτές κλήθηκαν από την κυβέρνηση της Αντίς Αμπέμπα να διαμαρτυρηθούν και άρχισαν να μαζεύονται από νωρίς το πρωί της Τετάρτης κρατώντας πλακάτ που έγραφαν « Το ισλαμικό κράτος δεν είναι Ισλάμ» και «οι εξτρεμιστές δεν θα διαταράξουν την ειρήνη και την ενότητά μας».

Τα δύο τρίτα που πληθυσμού στην Αιθιοπία είναι  Χριστιανοί και μόνο το ένα τρίτο είναι Μουσουλμάνοι.

Οι διαδηλωτές ζήτησαν  ακόμη από τις αρχές της Αντίς Αμπέμπα, να εμποδιστεί  ο απόπλους των πολιτών για μετανάστευση στο εξωτερικό.

«Αρκετά με τη μετανάστευση. Πρέπει να μείνουμε στην πατρίδα για να μην αλλάξουν τα δεδομένα (πληθυσμιακά)», είπε ένα άτομο που συμμετείχε στη διαδήλωση.

Πολλοί Αιθίοπες λόγω της φτώχειας στη χώρα πηγαίνουν στο εξωτερικό, ιδιαίτερα στη Λιβύν και άλλες χώρες της Βόρειας Αφρικής, αλλά επίσης με μη ασφαλή πλοία σε ολόκληρη τη Μεσόγειο και την Ευρώπη.

--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr