Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Σεργκέι Λαβρόφ: Αυτοί που σκέφτονται να επιτεθούν στο Ιράν να το σκεφθούν δύο φορές
Απρίλιος 22, 2015.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, μετά την άφιξη των πυραυλικών συστημάτων  S-300,  στο Ιράν είπε ότι θα πρέπει να σκεφτούν δύο φορές, αυτοί που θέλουν να επιτεθούν στη χώρα αυτή.


Μιλώντας στο ράδιο Σπούτνικ, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ αναφέρθηκε στην ουκρανική κρίση, στο πρόβλημα της Συρίας και προέβη σε σημαντική δήλωση για τις σχέσεις Ιράν με ΗΠΑ.

Στην αναφορά του για το Ιράν, είπε ο πρόεδρος Πούτιν κρατά την υπόσχεσή του με την αποστολή του αντιπυραυλικού συστήματος S-300 « Μετά την αποστολή από τη Ρωσία του συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας, οι χώρες που θέλουν να χτυπήσουν την Τεχεράνη, θα πρέπει να το σκεφθούν δύο φορές», είπε χαρακτηριστικά.
Τόνισε, ωστόσο, ότι δεν υπάρχει ανάγκη στρατιωτικής συμμαχίας μεταξύ της Ρωσίας και του Ιράν.

«Έχουμε λάβει μια τέτοια πρόταση  από το Ιράν. Έχουμε συνεργασθεί στενά σε τομείς όπως η καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Θέλουμε, ακόμη, να ενισχύσουμε τη συνεργασία μας με το Ιράν στις στρατιωτικές τεχνολογίες», δήλωσε, σύμφωνα με το τούρκικο δημοσίευμα.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr