Ο ΟΑΣΕ καλεί για άμεση απελευθέρωση των Τούρκων δημοσιογράφων




Απρίλιος 28, 2015.

Άγκυρα.

Η εκπρόσωπος του ‘Οργανισμού Για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη’  (ΟΑΣΕ), για την Ελευθερία των Μέσων Ενημέρωσης, Ντούνια Μιγιάτοβιτς, απηύθυνε έκκληση για άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων δημοσιογράφων που βρίσκονται τώρα έγκλειστοι στις φυλακές, όπως γράφει ο τουρκικός αντιπολιτευτικός Τύπος. 


Ο ΟΑΣΕ καλεί, επίσης τις τουρκικές αρχές να προβούν σε μεταρρυθμίσεις της νομοθεσίας που διέπουν τη δημοσιογραφία στη χώρα, ώστε να δίνεται η δυνατότητα  της ελεύθερης ενημέρωσης των πολιτών.

Η Τουρκία, σύμφωνα με την κατάταξη των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα, έχει καταταχτεί στην 149η θέση από τις 180 παγκοσμίως στην ελευθερία του Τύπου.

Παρουσιάζει, δηλαδή,  την τελευταία δεκαετία μια κλιμακούμενη καταστολή της ελευθερίας των μέσων ενημέρωσης, μια κατάσταση που επιδεινώθηκε μετά το σκάνδαλο διαφθοράς στο Κόμμα της Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης,  που κυβερνά τη χώρα.

 Ένα σκάνδαλο, που ενέπλεκε τα περισσότερα  ανώτερα κυβερνητικά στελέχη και βγήκε στο φως της δημοσιότητας,  το Δεκέμβριο του 2013.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr