Κωνσταντινούπολη: Βρετανός κατάσκοπος συνελήφθη σε έφοδο της αστυνομίας





Απρίλιος 4, 2015.

Η  τουρκική αντιτρομοκρατική υπηρεσία συνέλαβε στην Κωνσταντινούπολη ένα άτομο καταγόμενο από τη Σκωτία που εργάζεται ως κατάσκοπος για τη Μεγάλη Βρετανία.


Η σύλληψή του έγινε κατά τη διάρκεια εφόδου, λίγο πριν το ξημέρωμα την Πέμπτη 2 Απριλίου στη συνοικία «Οκμεϊντάνι» της Κωνσταντινούπολης.

Η αστυνομία είχε προβεί σε προγραμματισμένες εφόδους σε διαμερίσματα στην περιοχή για ανεύρεση μελών της παράνομης ομάδας  του Επαναστατικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Κόμματος- Μέτωπο ή γνωστό ως DHKP-C, μέλη της οποίας είχαν κρατήσει ως όμηρο  εισαγγελέα της Κωνσταντινούπολη και τον σκότωσαν μετά από ώρες στις 31 Μαρτίου.

Ο κατάσκοπος Stephen Shak είχε δηλώσει ως ανεξάρτητος δημοσιογράφος και στην αρχή είχε αρνηθεί ότι εργάζεται για βρετανική υπηρεσία κατασκοπείας και είχε λάβει μέρος σε διαφορετικές διαδηλώσεις στη Γερμανία.

Ο Stephen Shak είχε συμμετάσχει σε περιστατικά στην πλατεία Gezi και είχε παρακολουθήσει από κοντά  όλη την υπόθεση, κατά του DHKP-C.

Μαζί με τον Βρετανό κατάσκοπο η τουρκική αστυνομία συνέλαβε και 30 υπόπτους μέλη της ομάδας «Grup Yorum». 

Κατά τη διάρκεια της επιδρομής η αστυνομία συνέλαβε δύο ένοπλους που δεν είχαν άδεια οπλοφορίας, ενώ στα διαμερίσματα βρέθηκαν αυτόματα κυνηγετικά τυφέκια, συσκευές μεταγωγής σήματος, μεγάλο αριθμό φυσιγγίων και έγγραφα της οργάνωσης, σύμφωνα με την εφημερίδα  ’Γενί Σαφάκ’.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr