Η Τουρκία μπλοκάρει την πρόσβαση σε Twitter, Facebook και YouTube




Απρίλιος 6, 2015.

«Καθαρμό» των Τούρκων μέσω του διαδικτύου, επιχειρεί και πάλι η τουρκική κυβέρνηση, μπλοκάροντας τη πρόσβαση των πολιτών σε ιστοσελίδες  στα τρία μεγάλα κοινωνικά δίκτυα Twitter, Facebook και YouTube, που έχουν αναφορές για την ομηρία από τους αριστερούς εξτρεμιστές του εισαγγελέα,  που έληξε με το θάνατό του.


Οι σελίδες οι οποίες αναφέρονται  στην τρομοκρατική οργάνωση και τα αιτήματά της,  είναι απρόσιτες για τους πολίτες της Τουρκίας, αλλά και τα τοπικά μέσα, τα οποία είχαν σχετική ειδησεογραφία με το θέμα.

Η ενημέρωση έγινε από τους παρόχους του διαδικτύου, που έλαβαν  εντολή από το γραφείο του εισαγγελέα για την παρεμπόδιση της πρόσβασης σε αυτά.

Ειδική μνεία γίνεται στη  διεύθυνση του ‘Youtube’, που  έχει επιβαρυνθεί με δικαστική απόφαση, στην οποία  αναφέρεται ότι επιβάλλεται να συμμορφωθεί,  με τον κρατικό οργανισμό τηλεπικοινωνιών, όπως αναφέρει η πηγή.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr