25 χιλιόμετρα ουρά στα τουρκο-βουλγαρικά σύνορα






Μάιος 24, 2015.

Οι οδηγοί φορτηγών που ταξιδεύουν από την Τουρκία προς την Ευρώπη, μέσω  Βουλγαρίας, έχουν κολλήσει σε μεγάλες ουρές στα δύο σημεία διέλευσης των συνόρων  της Τουρκίας με τη Βουλγαρία, λόγω έλλειψης προσωπικού, ύστερα από έρευνα κατά της διαφθοράς που οδήγησε στην απόλυση δεκάδων τελωνειακών υπαλλήλων.


Ουρά 25 χιλιομέτρων για τα φορτηγά υπάρχει στη συνοριακή πύλη Καπίκουλε από την τουρκική πλευρά, ενώ από την άλλη πύλη των συνόρων στο Hamzabeyli, έχει μια ουρά 15 χιλιομέτρων.

Τα βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης δημοσιεύουν ότι και από την άλλη πλευρά, τη βουλγαρική, υπάρχει η ίδια εικόνα.

Για την εξάλειψη της διαφθοράς στους τελωνειακούς υπαλλήλους, η βουλγαρική κυβέρνηση σταμάτησε τη λήψη μετρητών από τους οδηγούς φορτηγών και απαιτεί από τούδε και στο εξής να πληρώνουν μόνο μέσω πιστωτικών καρτών. Οι οδηγοί που δεν είναι εφοδιασμένοι με πιστωτικές κάρτες δεν έχουν διέξοδο προς την βουλγαρική επικράτεια και αυτό δημιουργεί πρόσθετα προβλήματα μετακίνησης των εμπορικών μεταφορικών αυτοκινήτων.

Ο οδηγός Osman Can δήλωσε ότι πηγαίνει από την Κωνσταντινούπολη στη Γερμανία, έχω καταφέρει να διανύσω πέντε χιλιόμετρα μέσα σε 36 ώρες.

Ενώ ο Süleyman Öncü, δήλωσε ότι έχει πρόβλημα με τους Σύριους πρόσφυγες: «Όταν μας βλέπουν ότι πηγαίνουμε για ύπνο, σκίζουν το κάλυμμα του φορτηγού και κρύβονται στα εμπορεύματα. Αν μας πιάσουν οι τελωνειακοί στη Βουλγαρία, χαθήκαμε…», δήλωσε ο Öncü.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr