Σκόπια: Ο δημοσιογράφος της αντιπολίτευσης μιλάει για την επίθεση που δέχθηκε






Γράφει από τα Σκόπια ο Vladislav Perunović – (wperunovic@gmail.com)

Μάιος 24, 2015.βίντεο

Ο διερευνητικός  δημοσιογράφος, Σάσε Ιβανόφσκι, γνωστός στους ντόπιους στην πΓΔΜ, ως ‘Σάσε Πολίτικο’, ο οποίος δέχθηκε επίθεση και τραυματίσθηκε σοβαρά από άγνωστους μασκοφόρους την Παρασκευή το βράδυ στις 23 Μαΐου, μίλησε για την δοκιμασία του και τα πιθανά κίνητρα του τραυματισμού του.


Ο Σάσε Ιβανόφσκι, είναι γνωστός για την αδιάλλακτη κριτική του και στην εκ βαθέων διερεύνηση των υποθέσεων του σημερινού κόμματος VMRO-DPMNE που βρίσκεται στην κυβέρνηση, η οποία –κριτική του- είχε ως αποτέλεσμα την επικριτική στάση διάφορων μέσων μαζικής ενημέρωσης, λόγω της ‘ακραίας κριτικής’ του.
Σήμερα είναι ο ιδιοκτήτης και ο αρχισυντάκτης της πύλη ‘Maktel’.

Το βίντεο:


«Δύο μασκοφόροι άνδρες με μεταλλικές ράβδους ήρθαν ενώπιων μου, φορώντας κουκούλες και άρχισαν να με χτυπούν και δεν ως στόχο να με χτυπήσουν στο σώμα μου αλλά στο κεφάλι μου.

Έτσι, αν και φοβήθηκα ότι θέλουν να με σκοτώσουν και πραγματικά φοβήθηκα το θάνατο και πάλεψα μαζί τους, είχα μια τσάντα στα χέρια μου,  προσπάθησα  να υπερασπισθώ τον εαυτό μου, με χτυπούσαν στα χέρια, στην πλάτη, πολλές φορές στο κεφάλι και όλα καλύφθηκαν με αίμα.

Είναι προφανές ότι ο Γκρούεφσκι θέλει να χειριστεί τους ελεύθερα σκεπτόμενους με φυσικό τρόπο.
Μέχρι τώρα είχαμε  τη λογοκρισία, είχαμε την προπαγάνδα, είχαμε βολές στον εργασιακό χώρο, είχαμε απειλές μυνήσεων, τίποτε άλλο δεν τους βοηθά και αυτά είναι τα τελευταία πέντε λεπτά του καθεστώτος αυτού».


--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr