Ντιγιαρμπακίρ: Πυροβόλησαν ταλαντούχο τραγουδίστρια στο κεφάλι



 Η Μουτλού Καγιά στην εκπομπή Sesi Çok Güzel

Μάιος 19, 2015.

Ντιγιαρμπακίρ- Τουρκία.

Μια τουρκάλα πολίτης, κουρδικής καταγωγής, που συμμετείχε στον εθνικό διαγωνισμό τραγουδιού, βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο, αφού πυροβολήθηκε στο κεφάλι, λόγω της συμμετοχής της σε τηλεοπτικό διαγωνισμό.


Πρόκειται για την 19χρονη  Μουτλού Καγιά (Mutlu Kaya) που κατάγεται από την πόλη Ντιγιαρμπακίρ, όπου κατά πλειοψηφία ζουν Κούρδοι.

Η Καγιά είχε λάβει απειλές για τη ζωή της μετά από μια εμφάνιση στην επίδειξη.
Δέχθηκε επίθεση στο σπίτι της στην περιοχή Εργάνη, τις πρώτες πρωϊνές ώρες  της Δευτέρας, όπως σημειώνει το πρακτορείο Dogan.

Ο δράστης, σύμφωνα με  πληροφορίες, πυροβολούσε μέσα στο σπίτι της από το πίσω μέρος του σπιτιού.

Το θύμα είχε εμφανισθεί στην εκπομπή Sesi Çok Güzel, για ανάδειξη νέων ταλέντων.
Η τουρκική εφημερίδα Posta ανέφερε την Κυριακή ότι η Καγιά, είχε απειληθεί από τους συγγενείς της μετά από το ταξίδι που έκανε στην Κωνσταντινούπολη για να  λάβει μέρος στο διαγωνισμό.

Τοπικοί αξιωματούχοι είπαν στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu ότι διερευνάται η επίθεση για τον εντοπισμό του δράστη.

Το αραβικό δημοσίευμα επισημαίνει ότι η κουρδική κοινότητα στη νοτιο-ανατολική Τουρκία είναι γνωστή για τα συντηρητικά της έθιμα και οι γυναίκες πρέπει να εκτελούν μόνο τον παραδοσιακό τους ρόλο.

Η επίθεση στην Καγιά έρχεται εν μέσω εντατικοποίησης της οργής σε όλη την Τουρκία, μετά από τις δημοσιεύσεις για εκατοντάδες θύματα - γυναίκες που σκοτώνονται από τις συζύγους ή συγγενείς, κάθε χρόνο.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr