Η σερβική μειονότητα στην Αλβανία




Μάιος 19, 2015.

Η  διαφύλαξη της σερβικής μειονότητας και η βελτίωση της θέσης της, ήταν το κύριο θέμα του Σέρβου υπουργού Εσωτερικών Νεμπόισα Στεφάνοβιτς σε συνάντηση που είχε με Σέρβους στην Αλβανία.


Ο Σέρβος υπουργός δήλωσε, σήμερα, ότι αναμένεται εντατικός διάλογος μεταξύ των δύο χωρών,  που θα οδηγήσει στη βελτίωση της σερβικής μειονότητας στην Αλβανία.

«Θα χρειασθεί μια ισχυρότερη ενεργοποίηση της Σερβίας, αύξηση της συνεργασίας με την Αλβανία, από την άποψη του αμοιβαίου σεβασμού των εθνικών μειονοτήτων, ένα ζήτημα για το οποίο η σερβική κυβέρνηση εργάζεται, ήδη, εντατικά», δήλωσε ο Στεφάνοβιτς στα Τίρανα σε συνομιλία που είχε με εκπροσώπους της σερβικής μειονότητας (φωτό).

Ο Στεφάνοβιτς είπε ότι θέματα προς βελτίωση είναι το δικαίωμα στην εκπαίδευση στη σερβική γλώσσα, η προώθηση του σερβικού πολιτισμού με εκδηλώσεις από τη Σερβία και η απόκτηση διπλής υπηκοότητας, για όσους θέλουν να έχουν.

Ο Στεφάνοβιτς στην Αλβανία συμμετέχει στη Σύνοδο Κορυφής των χωρών της Περιφέρειας κατά του βίαιου εξτρεμισμού, σημειώνει το δημοσίευμα.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr