Συρία: Με όλμους χτύπησαν την πρεσβεία της Ρωσίας






Μάιος 20, 2015.

Με  δύο όλμους χτύπησαν τη Ρωσική Πρεσβεία στη συριακή πρωτεύουσα, Δαμασκό.
Οι οβίδες  έπεσαν στο έδαφος της Πρεσβείας, η μία έπεσε κοντά στην κεντρική είσοδο του κτηρίου  και η άλλη  έπληξε το διοικητικό μέρος του.


Σύμφωνα με  την εκπρόσωπο της πρεσβείας, Άσια Τουριτσίεβα δεν προκλήθηκαν ζημιές, ούτε τραυματισμοί, όπως δήλωσε στο Ria Novosti.

Η επίθεση σημειώθηκε χθες κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού διαλείμματος και  για αυτό δεν υπήρξαν θύματα.

Οι συριακές αρχές αντέδρασαν αμέσως με την υπόσχεση να λάβουν τα αναγκαία μέτρα για να διασφαλίσουν την ακεραιότητα της πρεσβείας.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι η επίθεση αντιμετωπίζεται ως τρομοκρατική πράξη και κάλεσε όλα τα μέρη να βρίσκονται σε επαγρύπνηση με τους εξτρεμιστές  στη Συρία για να αποτρέψουν περαιτέρω επιθέσεις.

Η σύμβουλος πληροφοριών, Αλί αλ Αχμάντ, δήλωσε ότι η επίθεση είναι μέρος μιας σειράς τρομοκρατικών επιθέσεων που λαμβάνουν χώρα την τελευταία περίοδο σε ξένες αποστολές.

« Η πρεσβεία της Ρωσικής Ομοσπονδίας δεν αποτελεί εξαίρεση. Η Ρωσία, η Κίνα και άλλα μέλη της BRIKS που είναι φιλικές χώρες με τη Συρία έχουν υποστεί τρομοκρατικές επιθέσεις με προφανείς λόγους», είπε ο Αχμάντ.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr