Η αντιπολίτευση ανακοίνωσε μαζική διαδήλωση στα Σκόπια την Κυριακή




Γράφει από τα Σκόπια ο Vladislav Perunović – (wperunovic@gmail.com)

Μάιος 12, 2015.βίντεο.

Μολονότι ορισμένες διαδηλώσεις που βρίσκονταν σε εξέλιξη επί αρκετές εβδομάδες πριν στην πΓΔΜ, στην πόλη των Σκοπίων και σε άλλες πόλεις, ανεστάλησαν λόγω της κρίσης ασφάλειας στο Κουμάνοβο, εντούτοις  το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα- SDSM,  δεν απέσυρε το σχεδιασμό του για μια μαζική διαδήλωση στα Σκόπια.


Αυτό επιβεβαιώθηκε από το SDSM σε σημερινή του συνέντευξη Τύπου, όπως είχε προγραμματισθεί, οι διαμαρτυρίες θα αρχίσουν στις 14:00 την Κυριακή στις 17 Μαΐου.

Διοργανωτές της διαδήλωσης είναι αρκετά κόμματα της αντιπολίτευσης, τα οποία ανεξάρτητα από τις ιδεολογικές διαφορές τους, αντιτάσσονται στο κυβερνών κόμμα VMRO-DPMNE του Νίκολα Γκρούεφσκι.

Το κύριο κόμμα της αντιπολίτευσης, το SDSM, κάλεσε τους πολίτες, ανεξαρτήτως εθνικότητας, να ενώσουν τις δυνάμεις τους σε έναν αποφασιστικό αγώνα ενάντια στις πολιτικές του Γκρούεφσκι, ο οποίος με πολλούς εγχώριους και ξένους εμπειρογνώμονες, έχει απομονώσει τη χώρα σε διεθνές επίπεδο, μετατρέποντας την, από το 2006 σε μια κλεπτοκρατική και οικογενειοκρατική κοινωνία. 

--
Τι λέει το βίντεο

Αξιοσέβαστοι πολίτες, στις 17 Μαΐου, την Κυριακή, στις 14:00, στην πρωτεύουσα της πΓΔΜ, μια μεγάλη και μη κομματική πολιτική διαμαρτυρία αρχίζει κατά του βίαιου, απάνθρωπου και παράνομου καθεστώτος του Νίκολα Γκρούεφσκι.

Καλούμε όλους τους πολίτες, «Μακεδόνες», Αλβανούς, Σέρβους, Ρομά, Τούρκους, Βόσνιους, Βλάχους, καλούμε όλους όσους σκέφτονται για το καλό της χώρας να συμμετάσχουν στη ‘μεγάλη διαδήλωση’.

Μαζί και ενωμένοι για να στείλουμε ένα μήνυμα στον Νίκολα Γκρούεφσκι, τον άνθρωπο που καταστρέφει το παρόν και απειλεί το μέλλον της πατρίδα μας, ότι πρέπει να φύγει.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr