Η Σαουδική Αραβία βομβάρδισε την πρωτεύουσα της Υεμένης- 90 άμαχοι νεκροί



«Σφαγή στη Σαναά, 90 νεκροί, 300 τραυματίες»
Μάιος 12, 2015.
Πολεμικά αεροσκάφη της Σαουδικής Αραβίας, βομβάρδισαν σήμερα τη μεγάλη πόλη της Υεμένης Σαναά, πλήττοντας γειτονιές της πόλης από τις οποίες σκοτώθηκαν 90 άμαχοι και 300 τραυματίστηκαν, πολλοί από τους οποίους είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

 Η αραβική ‘αλ Αχμπάρ’ επικαλούμενη πηγή από τη Sanaa αναφέρει ότι «οι περισσότεροι νεκροί και τραυματίες  είναι γυναίκες και παιδιά»,προσθέτοντας ότι «η επίθεση προκάλεσε σημαντικές ζημιές σε κατοικίες και δημόσια και ιδιωτικά ιδρύματα, λόγω διάχυσης των πυρομαχικών κατά την έκρηξη, αφού χρησιμοποιήθηκαν απαγορευμένα όπλα διασποράς».
Η πηγή τονίζει ότι «υπάρχουν δυσκολίες στην αντιμετώπιση των τραυματιών από την επίθεση, λόγω έλλειψης φαρμάκων στα νοσοκομεία και στις μονάδες υγείας από τον αποκλεισμό που έχει επιβληθεί στην Υεμένη», συγχρόνως «ο βομβαρδισμός κατεδάφισε την τράπεζα αίματος  που βρισκόταν στο κεντρικό νοσοκομείο».
Εξάλλου, σήμερα, έφθασε ο απεσταλμένος των Ηνωμένων Εθνών, Ismail Weld al-Sheikh, στην πρωτεύουσα της Υεμένης, Σαναά, ως μια πρώτη επίσκεψη μετά το διορισμό του, σημειώνει το αραβικό δημοσίευμα.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr