Τουρκία: Αστυνομική έφοδος στο σπίτι αρχηγού κουρδικού κόμματος …κατά λάθος!




Μάιος 12, 2015.

Μέλη του αστυνομικού τμήματος του Ντιγιαρμπακίρ και ειδικότερα της διεύθυνσης λαθρεμπορίου και οργανωμένου εγκλήματος, λόγω σύγχυσης με διεύθυνση ενός λαθρέμπορα, εισέβαλε στο σπίτι του αρχηγού του κουρδικού Δημοκρατικού Λαϊκού Κόμματος (HDP), Selahattin Demirtaş, όπως ανακοινώθηκε.


Το δημοσίευμα σημειώνει ότι τη νύχτα της 9ης προς τη 10η Μαΐου, αστυνομικοί με πολιτικά πήγαν στο σπίτι του Ντεμιρτάς, ενώ ο ίδιος απουσίαζε. Παρόντες ήταν οι συγγενείς του, οι οποίοι ανακρίθηκαν από την αστυνομία, η οποία αναζητούσε έναν εγκληματία.

Οι συγγενείς ενημέρωσαν τους αστυνομικούς ότι δεν υπάρχει  τέτοιο άτομο εκεί και ότι αυτό ήταν το σπίτι του Σελαχατίν Ντερμιτάς, και μόνο τότε η αστυνομία συνειδητοποίησε το λάθος της και αποχώρησε.

Για την ενέργεια αυτή, που είχε αρνητική εικόνα για την αστυνομία, ξεκίνησε διοικητική έρευνα από το γραφείο του κυβερνήτη του Ντιγιαρμπακίρ και το Αρχηγείο της Εθνικής Αστυνομίας, που έστειλε στο Ντιγιαρμπακίρ αντιπροσωπεία για επιθεώρηση, σημειώνει η τουρκική πηγή.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr