Η Αρμενική Εκκλησία στην Τουρκία ζητά την επιστροφή των κατασχεθέντων της περιουσιών




Μάιος 13, 2015.

 Η Ιερά Σύνοδος της Αρμενικής Εκκλησίας αποφάσισε να προσφύγει στο δικαστικό σώμα στην Τουρκία με την απαίτηση της επιστροφής όλων των περιουσιακών στοιχείων της που κατασχέθηκαν κατά τη διάρκεια της Αρμενικής Γενοκτονίας.


«Έχουμε μελετήσει όλα τα αρχειοθετημένα έγγραφα, τις περιοχές των περιουσιών μας, τα κτήματα που ανήκαν στην Αρμενική Εκκλησία. Είναι μια διαδικασία που απαιτεί μεγάλη προσπάθεια και σκληρή δουλειά, αλλά θα περατωθεί», δήλωσε ο επικεφαλής της αρμενικής εκκλησίας Γκαρέγκιν ο Β΄, σύμφωνα με το ρωσικό Ίντερφαξ.

« Βρισκόμαστε στη διαδικασία κατάρτισης ενός εγγράφου στο οποίο θα συνυπάρχει η νομική δικαιολογία για την απαίτηση μας, την επιστροφή των περιουσιών μας από τις τουρκικές αρχές, που θα καταθέσουμε στα τουρκικά δικαστήρια», είπε ο ίδιος.

Ο Γκαρέγκιν ο Β΄, ο οποίος έκανε μια σχετική αναφορά για τα αρμενικά περιουσιακά στοιχεία που κατασχέθηκαν από τους Τούρκους, πρόσθεσε:

«Πιστεύουμε ότι η Τουρκία δεν έχει άλλη εναλλακτική λύση, από το να σταθεί πρόσωπο με πρόσωπο με την Ιστορία, τη δική της ιστορία, να καταδικάσει η ίδια και να αναγνωρίσει τη Γενοκτονία των Αρμενίων και την αποκατάσταση της δικαιοσύνης για το λαό μας».

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr