Πούτιν: Η Ρωσία και η Κίνα αποτελούν εγγύηση μιας δίκαιας παγκόσμιας τάξης




Μάιος 8, 2015.

Η συνεργασία μεταξύ της Ρωσίας και της Κίνας στη διεθνή σκηνή  συμβάλλουν στην οικοδόμηση μιας πιο δίκαιης και δημοκρατικής παγκόσμιας τάξης. Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της  Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, όπως σημειώνει το Ria Novosti.


Τα διακρατικά συμφέροντά μας συμπίπτουν σε πολλά θέματα, δηλαδή  αυτά που διέπουν τις σημερινές σχέσεις μας. Στις διεθνείς σχέσεις συντονίζουμε το έργο μας στο επίπεδο του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και στο πλαίσιο του ΟΗΕ. 

Αυτός ο συντονισμός είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο για την οικοδόμηση μιας πιο δίκαιης, πιο δημοκρατικής τάξης. Όλα αυτά είναι στην πρώτη θέση, δήλωσε ο Πούτιν σε συνέντευξή του, η οποία εμπεριέχεται στο ντοκιμαντέρ «Η Ρωσία και η Κίνα, Καρδιά της Ευρασίας» και προβλήθηκε από το τηλεοπτικό κανάλι «Ρωσία-1».

Ο Ρώσος ηγέτης σημείωσε ότι η Μόσχα και το Πεκίνο είναι εταίροι και σε άλλους διεθνείς οργανισμούς- στην Οργάνωση της Σαγκάης για την Ασφάλεια και την BRICS.
Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτοί οι σχηματισμοί έχουν ένα λαμπρό μέλλον ως ενωμένες χώρες που μοιράζονται την ισότητα και το σεβασμό των συμφερόντων των άλλων χωρών.

Νωρίτερα σήμερα, ο Πούτιν συναντήθηκε με τον Κινέζο ομόλογό του, Σι Τζινπίνγκ, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στη Μόσχα σε σχέση με την παρέλαση της Νίκης, το Σάββατο.

Στις συζητήσεις με τον πρόεδρο της Κίνας,  ο πρόεδρος της Ρωσίας, ανακοίνωσε ότι η Ρωσία και η Κίνα αντιτίθενται σοβαρά σε κάθε προσπάθεια για την παραποίηση της ιστορίας και την αποκατάσταση του ναζισμού.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr