Βούλγαρος στρατιωτικός: Δεν χρειάζονται διαίρεση τα Σκόπια για να γίνουν αλβανικά
Μάιος 21, 2015.

Ο Στάντσο Στάντσεφ, Βούλγαρος στρατιωτικός, ιστορικός και καθηγητής στη Στρατιωτική Ακαδημία της Σόφιας, δήλωσε ότι η Βουλγαρία, δεν είχε ποτέ σχέδιο για το διαμελισμό των Σκοπίων.


Μιλώντας στον βουλγαρικό  ραδιοφωνικό σταθμό ‘Φόκους’, είπε ότι αυτή η ιδέα είχε ριχτεί πριν από 15-20 χρόνια, όταν πρωθυπουργός των Σκοπίων, τότε, ήταν ο Λιούμπτσο Γκεοργκιέφκσι.

«Εάν έχω (ως εμπειρογνώμων)  μιλήσει για διαίρεση των Σκοπίων και διαμοίραση τους μεταξύ της Βουλγαρίας και της Αλβανίας, πρέπει να δηλώσω ότι η ιδέα δεν ήταν βουλγαρική, αλλά του Λιούμπτσο Γκεοργκιέφκσι, όπου σύμφωνα με αυτόν ήταν ένας τρόπος για να διατηρηθεί ένα τμήμα της χώρας.

Ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας, διατυπώνοντας τις απόψεις του, τόνισε ότι παρακολουθώντας τις εξελίξεις στο γειτονικό κράτος της πρώην Γιουγκοσλαβίας, βλέπει ότι συν τω χρόνω, ενδέχεται η χώρα αυτή να γίνει αλβανική, χωρίς να χρειάζεται να γίνει κάποια διαίρεση. 

Διευκρινίζοντας για τη σκέψη του αυτή, είπε ότι προοδευτικά το αλβανικό στοιχείο αυξάνεται και έρχεται πιο κοντά στα βουλγαρικά δυτικά σύνορα.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr