ΥΠΕΞ Σλοβακίας: Χειρότερη η πΓΔΜ από ό, τι πριν 10 χρόνια!



http://www.echedoros-a.gr

Γράφει από τα Σκόπια ο Vladislav Perunović – (wperunovic@gmail.com)


Ιούνιος 23, 2015.

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Σλοβακίας, Μίροσλαβ Λάιτσακ,  κατά τη διάρκεια της συνάντησης των Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Λουξεμβούργο,  περιέγραψε τη συζήτηση που έγινε για την πΓΔΜ.


Ο Λάιτσακ τόνισε  ότι οι περισσότεροι από τους υπουργούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατηγόρησαν την παρούσα κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι,  ενώ άλλοι δήλωσαν ότι προτιμούν τα  εσωτερικά της προβλήματα, να τα επιλύσει μόνη της αυτή η χώρα.

Εγέρθηκε υποψία, σχετικά, με το σχολιασμό των αξιωματούχων της κυβέρνησης για τα  γεγονότα στο Κουμάνοβο.
Αναφερόμενος,  στο θέμα της ονομασίας επισήμανε ότι «πέρασαν 23 χρόνια στασιμότητας» και  ότι υπάρχει « ανάγκη για μια νέα προσέγγιση» ( η οποία είναι  απροσδιόριστη,  και κατέληξε με τον ισχυρισμό ότι  η πΓΔΜ είναι «η μόνη χώρα στην περιοχή η οποία βρίσκεται σε χειρότερη κατάσταση από ό, τι πριν  από 10 χρόνια».

Η συνάντηση των υπουργών έφερε ως αποτέλεσμα, μια τελική δήλωση στην οποία  διατυπώθηκε η «βαθιά ανησυχία» για την σημερινή πολιτική κρίση στην πΓΔΜ.

Την ίδια στιγμή, εκφράστηκε  η στήριξη για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων του κυβερνώντος συνασπισμού  των κομμάτων VMRO-DPMNE και DUI,  με την αντιπολίτευση.
--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ