Το FBI ανοίγει παράρτημα στο Βελιγράδι




http://www.echedoros-a.gr


Ιούνιος 23, 2015.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Σερβίας και το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών των Ηνωμένων Πολιτειών, συζήτησαν το ενδεχόμενο να ανοιχτεί ένα περιφερειακό γραφείο του FBI στο Βελιγράδι, όπως αναφέρει το σερβικό πρακτορείο.


Η είδηση αυτή έρχεται μετά από τη συνάντηση του υπουργού Εσωτερικών της Σερβίας, Νεμπόισα Στεφάνοβιτς με το Διευθυντή του FBI, Τζέιμς Κόμι.


Ο επικεφαλής των δύο πλευρών έχουν σημειώσει επιτυχημένη συνεργασία, την οποία επιθυμούν να  ενισχύσουν,  που σύμφωνα με τον υπουργό Στεφάνοβιτς, αυτή θα μπορούσε να γίνει με ένα περιφερειακό γραφείο  των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών στο Βελιγράδι.

«Νομίζω ότι αυτό θα είναι ένα καλό βήμα για την υλοποίηση της συνεργασίας μας και τη συμβολή μας στην καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και της διαφθοράς», είπε.
 
Ο Αμερικανός επικεφαλής του FBI, τόνισε ότι «η Σερβία βρίσκεται σε ένα σημαντικό  και στρατηγικό σημείο» και ότι το θέμα για μια στενότερη συνεργασία «θα συζητηθεί στο εγγύς μέλλον».

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ