Η Σερβία επέστρεψε 400 μετανάστες στα Σκόπια




Ιούνιος 23, 2015.

Ο Σέρβος υπουργός Εργασίας, Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων, Αλεξαντάρ Μπούλιν, δήλωσε την Τρίτη ότι  τα σύνορα φυλάσσονται ικανοποιητικά και ότι περίπου 400 μετανάστες επεστράφησαν στα Σκόπια, όταν εισήλθαν στο σερβικό έδαφος.


«Χθες το βράδυ μονάδες της χωροφυλακής και της συνοριοφυλακής σταμάτησε μια ομάδα περίπου  400 ατόμων που είχαν περάσει στο σερβικό έδαφος από τα Σκόπια. Επεστράφησαν από εκεί που ήρθαν. Πριν από λίγες ημέρες,  εντοπίστηκαν άλλες  πενήντα ομάδες, συνολικά 1.320 μεταναστών. Εμείς κάνουμε ότι μπορούμε, αλλά η κατάσταση είναι δύσκολη, από παντού εισβάλουν μετανάστες», είπε ο Μπούλιν στο σερβικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο.

«Οι μετανάστες που έρχονται στη Σερβία, εισβάλουν στη χώρα νυχθημερόν και είναι δύσκολο να αντιμετωπισθούν.  Η Σερβία δεν μπορεί όλους αυτούς που εισέρχονται στη χώρα,  να τους περιθάλψει, αλλά γνωρίζουμε ότι Σερβία,  δεν είναι ο τελικός προορισμός των μεταναστών», είπε ο Μπούλιν.

Τόνισε, ακόμη, ότι στη Σερβία, κανένας μετανάστης δεν έμεινε χωρίς τροφή και φαρμακευτική περίθαλψη.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ