Βουλγαρία: Η απαγόρευση εξαγωγών ξυλείας παραμένει σε ισχύ




Ιούνιος 9, 2015.

Η απαγόρευση των εξαγωγών ξυλείας από τη Βουλγαρία, παραμένει σε ισχύ μέχρι να τροποποιηθεί ο ισχύων νόμος περί Δασών, δήλωσε την Τρίτη ο αναπληρωτής υπουργός Γεωργίας Γκεόργκι Κοστόφ.


Σύμφωνα με τον ίδιο, παρά  τη λήξη της τρίμηνης διάρκειας της απαγόρευσης, συνέχισε να ισχύει όπως έχει διατυπωθεί  και απαιτείται έγκριση των νομικών τροποποιήσεων.

Στις αλλαγές που προωθούνται προβλέπεται η εγκατάσταση ενός συστήματος GPS στα φορτηγά που μπαίνουν στο δάσος προκειμένου να φορτώσουν ξυλεία, από νόμιμες μονάδες υλοτόμησης. Ενώ θα απαγορευθεί η υλοτόμηση κατά τη διάρκεια της νύχτας.

«Θέλουμε να δώσουμε περισσότερα δικαιώματα στους εργαζόμενους του δάσους εντός των κρατικών  επιχειρήσεων. Απαιτούμε οι δασικοί υπάλληλοι να περνάν από μαθήματα για το δάσος. Δημιουργήσαμε μια τηλεφωνική γραμμή 112, που συνδέεται άμεσα με το δάσος».

Οι έμποροι ξυλείας έχουν  διαμαρτυρηθεί έντονα κατά του μορατόριουμ,  που μέχρι στιγμής τους έχει κοστίσει 40 εκατομμύρια λέβα. Η εξαγωγές ξυλείας προς τα γειτονικά κράτη έχουν, σχεδόν, αδρανοποιηθεί.

Ο Βούλγαρος υπουργός είπε ότι η εθνοσυνέλευση  έπρεπε να εξετάσει το ενδεχόμενο των αλλαγών στο νόμο περί του Δάσους την περασμένη Παρασκευή, αλλά η συνάντηση απέτυχε, λόγω έλλειψης απαρτίας.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr