Τουρκία: Ο Τσαβούσογλου επιβεβαίωσε τη συνάντηση διπλωματών με το Ισραήλ



http://www.echedoros-a.gr

Ιούνιος 24, 2015.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου επιβεβαίωσε τις δημοσιογραφικές πληροφορίες για συνάντηση Τούρκων διπλωματών με Ισραηλινούς διπλωμάτες στη Ρώμη, προκειμένου να αποκατασταθούν οι σχέσεις των δύο χωρών.


Σύμφωνα με τον Τσαβούσογλου πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του υφυπουργού Φεριντούν Σινιρλίογλου και του ισραηλινού διπλωμάτη Ντόρε Γκόλντ, στην ιταλική πρωτεύουσα.

Η συνάντηση, όπως είπε ο Τούρκος ΥΠΕΞ έγινε με στόχο την αναθέρμανση των σχέσεων των δύο χωρών, αφού υποβαθμίστηκε το διπλωματικό επίπεδό τους, μετά την επίθεση στο πλοίο «Mavi Marmara» από Ισραηλινούς κομάντος που προκάλεσαν το θάνατο εννέα Τούρκων ακτιβιστών.

Ο Τσαβούσογλου δήλωσε ότι γίνονται επαφές με τους Ισραηλινούς από τους οποίους ζητούν αποζημιώσεις για τους νεκρούς ακτιβιστές και σε αυτές έχουν διαφορετικές εκτιμήσεις, καθώς και άρση του αποκλεισμού της Γάζας, για να ομαλοποιηθούν οι σχέσεις των δύο χωρών.
--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ