Στην Τουρκία ολοκληρώθηκε η μεγαλύτερη αεροπορική άσκηση στην ιστορία της χώρας



http://www.echedoros-a.gr

Ιούνιος 20, 2015.

Η αεροπορική άσκηση «Αετός της Ανατολίας 2015», στην αεροπορική βάση του Ικονίου, στην Κεντρική Τουρκία, έλαβαν μέρος 104 μαχητικά του ΝΑΤΟ και πέντε από την Τουρκία.


Ο κύριος στόχος της άσκησης, η οποία πραγματοποιήθηκε από τις 8 έως τις 19 Ιουνίου, εστιάστηκε στην ικανότητα των πιλότων να προβούν σε περίπλοκες και συντονισμένες στρατηγικές μανούβρες και τακτικές επιθέσεων σε στόχους.


Από την Τετάρτη, 17 Ιουνίου, ο Τύπος είχε τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τις ασκήσεις. Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο επικεφαλής της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας, Χασάν Σαφέτ Τσελίκελ, είπε ότι  ποτέ μέχρι τώρα, στην ιστορία των ασκήσεων αυτών,  δεν συμμετείχε τόσο μεγάλος αριθμός μαχητικών αεροσκαφών.

«Από ότι θυμάμαι, ο μεγαλύτερος αριθμός των μαχητικών αεροσκαφών που πήραν μέρος στις ασκήσεις δεν ήταν περισσότερα από 55», είπε.


Στην άσκηση συμμετείχαν πιλότοι,  επικεφαλής  πολεμικής αεροπορίας και παρατηρητές από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Γερμανία, τη Βρετανία, την Ισπανία και άλλες χώρες του ΝΑΤΟ καθώς και από το Πακιστάν και δεκάδες άλλες χώρες. Στο σχεδιασμό της  άσκησης περιλαμβάνονταν σενάριο επίθεσης σε δύο σκάφη και μία φρεγάτα, σημειώνει το ρωσικό δημοσίευμα.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ