Ελληνικά μαχητικά ‘παρενόχλησαν’ τουρκικά F-16 πάνω από το Αιγαίο



http://www.echedoros-a.gr

Ιούνιος 20, 2015.

Ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη παρενόχλησαν τουρκικά F-16 πάνω από το Αιγαίο και τη Μεσόγειο Θάλασσα, στο διεθνή εναέριο χώρο την Παρασκευή,  θέτοντάς τα,  υπό τον έλεγχο του ραντάρ για ένα λεπτό και είκοσι δευτερόλεπτα,  προτρέποντας τα τουρκικά μαχητικά να ανταποκριθούν  με τον ίδιο τρόπο.


Συγκεκριμένα, δύο ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη F-4 παρενόχλησαν ένα F-16 που ανήκε στην τουρκική πολεμική αεροπορία, όπως ανακοίνωσε το τουρκικό Γενικό Επιτελείο Στρατού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση το τουρκικό  μαχητικό πραγματοποιούσε μια εκπαιδευτική πτήση στο διεθνή εναέριο χώρο πάνω από το Αιγαίο, σημειώνει το τουρκικό δημοσίευμα.

Ένα άλλο περιστατικό αναφέρεται, επίσης, επίσης για την Παρασκευή, όταν  ένα τουρκικό F-16 που έκανε εκπαιδευτική πτήση πάνω από τη Μεσόγειο παρενοχλήθηκε από ελληνικό μαχητικό αεροσκάφος με αποτέλεσμα το τουρκικό μαχητικό να απαντήσει με τον ίδιο τρόπο.

--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ