Σκόπια-Αλβανικά ΜΜΕ: Γιατί ο Κοτζιάς ήρθε στα Σκόπια με αυτοκίνητο



http://www.echedoros-a.gr

Ιούνιος 24, 2015.

Τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης στα Σκόπια αναφέρονται στην επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας στο νοτιοσλαβικό κράτος της πρώην Γιουγκοσλαβίας και επισημαίνουν ότι ο Νίκος Κοτζιάς επεδίωξε να έρθει οδικώς, προκειμένου  να αποφύγει το αεροδρόμιο των Σκοπίων.


«Ο Κοτζιάς έφθασε στα Σκόπια με αυτοκίνητο, το οποίο ήρθε από τις Βρυξέλλες, όπου είχε γίνει υπουργική σύνοδος της ΕΕ με κύριο θέμα την πολιτική κρίση στην πΓΔΜ.
Ταξίδευσε με το αυτοκίνητο, για να αποφύγει το αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος», επειδή η ονομασία αυτή,  που του δόθηκε από τον Γκρούεφσκι, αποτελεί πρόκληση  και υπονοεί αλυτρωτικές τάσεις».

Την ίδια τακτική είχε ακολουθήσει και ο πρώην ΥΠΕΞ της Ελλάδας, Ευάγγελος Βενιζέλος, όταν ήρθε πριν από ένα χρόνο στα Σκόπια, αλλά με την ιδιότητα του, ως εκπρόσωπος της ΕΕ.

Ο Κοτζιάς θα συναντηθεί με όλη την ηγετική ομάδα της χώρας καθώς και με τους επικεφαλής της αντιπολίτευσης προκειμένου να οικοδομηθεί η εμπιστοσύνη μεταξύ των πλευρών για επέκταση της συνεργασίας και να δοθεί λύση στο ζήτημα της ονομασίας.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ