Επίσκεψη Κοτζιά: Έντεκα μέτρα εμπιστοσύνης μεταξύ Ελλάδας- πΓΔΜ




Δημοσίευση στο Twitter: Σε εξέλιξη η συνάντηση του Νίκου Κοτζιά με τον πρόεδρο της πΓΔΜ, Γκιόργκε Ιβάνοφ με τη παρουσία του Νίκολα Ποπόσκι

Ιούνιος 24, 2015.

Σκόπια.

Τη δέσμευσή του για εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της ονομασίας, δήλωσε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς,  στη συνέντευξη Τύπου στα Σκόπια, μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Εξωτερικών της πΓΔΜ, Νίκολα Ποπόσκι.


Όπως ανακοινώθηκε οι δύο πλευρές συμφώνησαν σε 11 συγκεκριμένα μέτρα εμπιστοσύνης που θα συμβάλουν στην καλύτερη συνεργασία, όπως είναι η εκπαίδευση, η υγεία, διασυνοριακή  συνεργασία και παρόμοια.

Ο υπουργός Εξωτερικών του νοτιο-σλαβικού κράτους, Νίκολα Ποπόσκι τόνισε ότι έγινε ένα νέο βήμα στον πιο αδύναμο κρίκο της συνεργασίας που είναι η εμπιστοσύνη, ενώ επεσήμανε ότι είναι ισχυρή η επιχειρησιακή και οικονομική συνεργασία.

Οι δύο πλευρές επιδιώκουν να δημιουργήσουν ένα θετικό κλίμα για τη διευθέτηση του κεντρικού προβλήματος, που είναι το ζήτημα της ονομασίας.

Ο Κοτζιάς τόνισε ότι η εμπειρία της Ελλάδας την Ευρώπη, μπορεί να βοηθήσει την ευρωπαϊκή πορεία των Σκοπίων, επεσήμανε ότι είναι σημαντική  η εδραίωση ενός κράτους δικαίου, με οικονομική ανάπτυξη και εξέφρασε την θέληση για συνέχιση των συναντήσεων που θα βοηθήσουν στην εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της ονομασίας της πρώην γιουγκοσλαβικής δημοκρατίας.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Νίκολα Γκρούεφσκι και τον πρόεδρο της χώρας, Γκιόργκε Ιβάνοφ, ενώ αύριο θα μεταβεί στη Σερβία.


--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ