Σκόπια: Πορεία διαμαρτυρίας για επέτειο θανάτου του Μάρτιν Νεσκόφσκι








Στην πορεία διαμαρτυρίας για την επέτειο του δολοφονηθέντος Νεσκόφσκι έλαβε μέρος και ο αρχηγός του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμμματος, Ζόραν Ζάεφ 




Γράφει  από τα Σκόπια ο Vladislav Perunović – (wperunovic@gmail.com)


Ιούνιος 6, 2015.

Το Σάββατο το πρωί, ξεκίνησε μπροστά από την αυτοσχέδια κατασκήνωση της αντιπολίτευσης, εμπρός από το κυβερνητικό κτήριο των Σκοπίων, άλλη μια διαμαρτυρία για την επέτειο της δολοφονίας του Μάρτιν Νεσκόφσκι.


Ο Μάρτιν Νεσκόφσκι ήταν ένας νέος άνδρας που σκοτώθηκε πριν από 4 χρόνια με έναν ιδιαίτερα βάναυσο τρόπο από έναν σωματοφύλακα του Νίκολα Γκρούεφσκι,  χτυπώντας τον και συνθλίβοντας το κεφάλι του κατά τη διάρκεια μιας γιορτής του κόμματος VMRO-DPMNE στα Σκόπια.




Οι διαδηλωτές έφεραν πλακάτ  που έγραφε «Παραίτηση» για την κυβέρνηση των Σκοπίων




Κατά τις τελευταίες παρουσιάσεις των ενοχοποιητικών τηλεφωνικών κλήσεων που υποκλάπηκαν από κυβερνητικούς αξιωματούχους, αποκαλύφθηκε ότι το υπουργείο Εσωτερικών της πΓΔΜ, προσπάθησε να ελαχιστοποιήσει αυτήν την πράξη δηλώνοντας ότι ο 23χρονος ήταν ‘πρεζάκιας’ (τοξικομανής).

Η σημερινή διαμαρτυρία έγινε με ειρηνικό τρόπο, ενώ κυριάρχησε το σύνθημα «Δεν υπάρχει δικαιοσύνη, δεν θα υπάρξει ειρήνη».

--



               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr