Ντονέτσκ: Οι αρχές απομακρύνουν τον άμαχο πληθυσμό από την εμπόλεμη ζώνη






Ιούνιος 20, 2015.

Οι αρχές της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ απομακρύνουν τον άμαχο πληθυσμό και σχεδιάζουν ότι για αυτό θα χρειαστούν  δύο εβδομάδες, για να μπορέσουν περίπου 1.300 άμαχοι να εγκαταλείψουν  την εμπόλεμη ζώνη στην Κοιλάδα του Ντονέτσκ (Ντονμπάς).


«Σύμφωνα με τους υπολογισμούς μας, θα πρέπει τουλάχιστον 1200 με 1300 κάτοικοι που ζουν μέσα στη ζώνη των συγκρούσεων να τους δοθεί η δυνατότητα να εγκαταλείψουν την περιοχή. 

Αυτό πρέπει να γίνει με επιμέλειά μας και νομίζω ότι χρειαστούν περίπου δύο εβδομάδες. Οι περισσότεροι είναι ηλικιωμένοι και παιδιά», δήλωσε ο επικεφαλής της περιοχής Κουίμπασαβ του Ντονέτσκ, Ιβάν Πριχόντκο.


Το Σάββατο πραγματοποιήθηκε η εκκένωση του χωριού Ακτάμπρ. Σύμφωνα με τον Πριχόντκο η μεταφορά των κατοίκων έγινε χωρίς κάποιο περιστατικό.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ