“Vzglyad” : «Μόνο η Μόσχα μπορεί να διασώσει την Αθήνα»



http://www.echedoros-a.gr

Ιούνιος 20, 2015.

Η συνάντηση του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, πραγματοποιήθηκε στην Αγία Πετρούπολη. Αποτέλεσμα αυτής, όπως έγινε γνωστό, η Μόσχα θα μπορούσε να βοηθήσει τους φτωχούς αγρότες στην Ελλάδα, ανοίγοντας για αυτούς τη ρωσική αγορά, παρά το εμπάργκο για την υπόλοιπη ΕΕ. Στο μεταξύ ο δυτικός Τύπος, σημειώνει ότι οι «ύπουλες πολιτικές» της Δύσης ρίχνουν την Αθήνα στην αγκαλιά της Μόσχας.


Η συνάντηση του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και του πρωθυπουργού της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα, την Παρασκευή το βράδυ στην Αγία Πετρούπολη διήρκεσε μισή ώρα.

Μετά τη συνομιλία με τον Πούτιν, ο Τσίπρας αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων , αλλά φαινόταν χαρούμενος και χαμογελαστός.

Ο Γραμματέας του Προέδρου, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε ότι συζητήθηκαν θέματα συμπεριλαμβανομένης της προμήθειας των γεωργικών προϊόντων.

«Αποφασίστηκε να συνεδριάσουν οι ομάδες εργασίας για να συζητήσουν το θέμα της προσφοράς των γεωργικών προϊόντων, χωρίς να σπάσει το καθεστώς των κυρώσεων και του εμπάργκο», δήλωσε ο Πεσκόφ.

«Πρέπει να συζητήσουμε για το πώς ακριβώς μπορεί να γίνει και αν θα εφαρμοσθεί αυτή η πρακτική σε όλα, βέβαια κυριαρχεί το ζήτημα της αδιέξοδης  κατάστασης, ειδικά για τα προϊόντα των Ελλήνων αγροτών», δήλωσε ο Πεσκόφ.

Την ίδια στιγμή, ο Πούτιν και ο Τσίπρας δεν συζήτησαν για ρωσική οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα, αλλά  κυριάρχησε στη συζήτηση η επίσπευση της ενεργειακής συνεργασίας, για τον αγωγό φυσικού αερίου,  που θα διέλθει από την βόρεια Ελλάδα (ελληνικός αγωγός).

Ο Τσίπρας, νωρίτερα, μιλώντας στην Αγία Πετρούπολη, στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ, κάλεσε να σπάσει ο «φαύλος κύκλος» των δυτικών κυρώσεων που έχει δημιουργηθεί από την κρίση στην Ουκρανία.

«Η κρίση στην Ουκρανία έχει ανοίξει μια νέα πληγή στην καρδιά της Ευρώπης, ένα τραύμα αστάθειας. Και αυτό, βέβαια, είναι ένα πολύ κακό σημάδι για τις διεθνές σχέσεις, διότι, αντί της ευημερίας και της οικονομικής συνεργασίας στην περιοχή, έχουν αρχίσει τις διαδικασίες που οδηγούν σε πόλεμο, τη στρατιωτικοποίηση και την εισαγωγή κυρώσεων, όπως βλέπουμε όλοι. Αυτό ο φαύλος κύκλος πρέπει να σπάσει το συντομότερο δυνατόν», είπε- σύμφωνα με τη ρωσική εφημερίδα.

Στο μεταξύ η βρετανική εφημερίδα «The Gurdian» τονίζει ότι η ταπείνωση της Ελλάδας από την Ευρώπη την στρέφει προς τη Ρωσία.

«Η πολιτική της ευρωπαϊκής γραφειοκρατίας έχει γίνει μια πολιτική ταπείνωση προς τους εταίρους της, όπως δήλωσε επανειλημμένα ο Τσίπρας και η απερίσκεπτη πολιτική της ΕΕ, ωθεί την Ελλάδα στην αγκαλιά της Ρωσίας».

Επίσης, το κορυφαίο αμερικανικό περιοδικό «Foreign Policy» διαπιστώνει ότι «μόνο η Μόσχα μπορεί να διασώσει την Αθήνα». Αυτό επισημαίνουν οι αναλυτές της εφημερίδας που είναι κακές ειδήσεις για τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ», σημειώνεται.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ