Νότια Σερβία- Οι Αλβανοί στο Πρέσεβο




Ιούνιος 15, 2015.

Ο Αλβανός δήμαρχος της πόλης Πρέσεβο στη νότιο Σερβία, Ragmi Mustafa, παρουσίασε στο Βελιγράδι, και ενώπιον ενός μεγάλου αριθμού εκπροσώπων της κυβέρνησης και διεθνών διπλωματών, την επιστημονική εργασία που είχε τίτλο «Ηλεκτρονική επεξεργασία δεδομένων σχετικά με τον αριθμό του πληθυσμού του δήμου Πρέσεβο και εφαρμογή και διαχείριση της τεχνολογίας των πληροφοριών  των βάσεων δεδομένων και των ανθρωπίνων πόρων».


«Οι βάσεις δεδομένων της μελέτης ελήφθησαν από τα γραφεία της χώρας, όπως είναι τα ληξιαρχεία, οι αστυνομικές περιφέρειες, το υπουργείο Εσωτερικών σχετικά με τον αριθμό των πολιτών που διαθέτουν ταυτότητες, διαβατήρια και προσωπικό αριθμό αναγνώρισης, οικία κλπ.»

Η μελέτη δείχνει ότι ο συνολικός αριθμός του αλβανικού πληθυσμού στο δήμο Πρέσεβο το 2012, ήταν 56. 129 πολίτες, πολλές φορές υψηλότερος από τα επίσημα στοιχεία που αναφέρονται στο Βελιγράδι, τονίζει το αλβανικό δημοσίευμα.

Ο αριθμός των πολιτών, είναι βάσει των στοιχείων που ελήφθησαν, και όχι τον αριθμός των κατοίκων, που διαβιούν τώρα στο δήμο, δεδομένου ότι πολλές χιλιάδες έχουν μεταναστέψει σε χώρες της ΕΕ και αλλού.

Ο πραγματικός πληθυσμός θα καθορισθεί με την απογραφή που θα γίνει με την επίβλεψη του ΟΟΣΑ.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ