Πούτιν: Μόνο ψυχικά άρρωστος θα μπορούσε να φαντασθεί ότι η Ρωσία θα επιτεθεί στο ΝΑΤΟ





Ιούνιος 6, 2015.

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα, «Corriere della Sera»- ‘εσπερινός ταχυδρόμος’,  είπε ότι διάφορες χώρες έχουν χρησιμοποιήσει το φόβο της Ρωσίας, προκειμένου να λάβουν για τον εαυτό τους, στρατιωτική και οικονομική βοήθεια.


«Μόνο ένα άρρωστο ψυχικά άτομο θα μπορούσε να φαντασθεί ότι η Ρωσία, ξαφνικά, θα επιτεθεί σε χώρες που ανήκουν στο ΝΑΤΟ», είπε ο Ρώσος πρόεδρος.

«Μερικές ευρωπαϊκές χώρες προσπαθούν να δικαιολογήσουν αυτό που θέλουν να κάνουν αυτές, ότι το κάνει η Ρωσία, με την πρώην Σοβιετική Ένωση και διατείνονται ότι η Ρωσία επιθυμεί να αναδημιουργήσει μια αυτοκρατορία. Τέτοιες προσεγγίσεις δεν τις καταλαβαίνω», δήλωσε ο Πούτιν.

«Εμείς, διαλύσαμε τις βάσεις που είχαμε σε διάφορες περιοχές του κόσμου, συμπεριλαμβανομένης της Κούβας, του Βιετνάμ και ούτω καθεξής. Αυτή είναι η πολιτική μας στο θέμα αυτό.  Αν κοιτάξετε, όμως, την επιθετικότητα στον κόσμο, εάν πάρετε έναν χάρτη και δείτε τον κόσμο, θα διαπιστώσετε ότι αμερικανικές βάσεις υπάρχουν σε όλον τον κόσμο. Τότε θα αισθανθείτε τη διαφορά, όσων λέγονται…».

«Όλες οι κινήσεις μας, γίνονται βάσει των κινήσεων του ΝΑΤΟ, που είναι κοντά στα σύνορά μας, συμπεριλαμβανομένων των στρατιωτικών υποδομών του.

 Ότι κάνουμε, αποτελεί, απλά, μια απάντηση στις απειλές που προκύπτουν για εμάς και το κάνουμε σε ένα εντελώς περιορισμένο πεδίο εφαρμογής και  χαμηλής κλίμακας, ώστε να παρέχουμε ασφάλεια για τη Ρωσία».

«Κάποιοι, θέλουν να παίξουν το ρόλο στις χώρες τους, ότι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή (της απειλής)  και για αυτό χρειάζονται κάτι επιπλέον από βοήθεια, είτε στρατιωτική ενίσχυση, είτε οικονομική, είτε άλλη. Προσπαθούν να διατηρήσουν αυτήν την ιδέα – της απειλής από τη Ρωσία- για να έχουν δικαιολογίες στις απαιτήσεις τους», είπε ο Ρώσος ηγέτης.


«Οι Ηνωμένες Πολιτείες θέλουν να διατηρήσουν την ηγετική τους θέση στην Ατλαντική Συμμαχία και για αυτό προβάλλουν μια εξωτερική απειλή. Είναι απαραίτητο να υπάρχει μια εξωτερική απειλή μεγαλύτερη από αυτή που προβάλλονταν ως τώρα, δηλαδή το Ιράν. Που δεν αποτελεί στην ουσία απειλή. Μετά ήρθε η κρίση στην Ουκρανία, μια κατασκευασμένη κρίση και περιμένει από τη Ρωσία να αντιδράσει. Ένα θέλω να σας πω ότι δεν υπάρχει κανένας φόβος από τη Ρωσία.

Ο κόσμος έχει αλλάξει τόσο πολύ που οι ίδιοι οι άνθρωποι στο μυαλό τους δεν μπορούν να φαντασθούν ότι θα γενικευθεί μια μεγάλη κλίμακας στρατιωτική σύγκρουση. 

Σας διαβεβαιώνω ότι σήμερα, στην εποχή μας, έχουμε πολλά άλλα σημαντικά να κάνουμε, σας το διαβεβαιώνω», κατέληξε ο Πούτιν.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr