Ο Σέρβος πρωθυπουργός εξεπλάγη για το κλείσιμο των συνόρων από την Ουγγαρία




http://www.echedoros-a.gr

Ιουνιος 18, 2015.
Ο πρωθυπουργός της Σερβίας, Αλεξαντάρ Βούτσιτς, εξέφρασε την έκπληξή του και  εξεπλάγη από το σχέδιο της Ουγγαρίας να δημιουργήσει ένα φράχτη στα σύνορα με τη Σερβία, σε όλο το μήκος των συνόρων για να αποτρέψει τη διέλευση των παράνομων μεταναστών.


«Δεν είναι λύση η ανέγερση ενός τείχους στα σύνορα με τη Σερβία, ιδιαίτερα όταν η Σερβία δεν είναι υπεύθυνη για την κατάσταση αυτή», δήλωσε ο Βούτσιτς στο εθνικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο RTS.

Ο Σέρβος πρωθυπουργός είπε ότι θα συζητήσει το ζήτημα με τον Ούγγρο ομόλογό του, Βίκτορ Όρμπαν καθώς και με αξιωματούχους της ΕΕ, διότι αφορά άμεσα τη Σερβία, μια χώρα που χρησιμοποιείται ως χώρα διαμετακόμισης των μεταναστών.

Σύμφωνα με δημοσίευμα (σ.σ. όπως σημειώσαμε χθες) η Ουγγαρία προτίθεται να κατασκευάσει φράχτη  ύψους τεσσάρων μέτρων, προκειμένου να ανακόψει την πορεία των μεταναστών μέσω της χώρας αυτής της κεντρικής Ευρώπης.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ